DIY: maak je eigen botanische kalender

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leukers dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er interieur DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt én waarmee je heel wat geld kunt besparen. Dit keer: je eigen kalender maken!

Mét een botanisch tintje. Watch and learn!

This is what you need

12 instant foto’s
Waterbestendige pen
Papierclips
1 mini schroef voor de klem
Een stuk van multiplex in ongeveer A4
Wit karton in A3
Stempel
2 scharnieren en nagels / schroeven voor bevestiging
Klem
Decoupeerzaag
Papiersnijder
2 ronde haken met schroefdraad
Accuboormachine

Snij het karton met de papiersnijder. Je hebt in totaal 14 rechthoekige stukken à 8,5 x 5 cm nodig.

Maak gaatjes in alle 14 stukken aan de korte kant. Zorg dat de gaatjes overal op precies dezelfde plek zitten.

Schrijf nu de cijfers op de rechthoeken. Eenmaal met 0, 1, 2, 3 en eenmaal met de cijfers 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Pak het multiplex met de schroefklem erbij. Zaag een rechthoekig stukje van 24 x 14,5 cm. Je hebt daarnaast ook een tweede stuk nodig (driehoek) van 18,5 x 6,5 x 17 cm. Tenzij je de kalender aan de muur wil hangen, dan heb je inplaats van het extra stuk een haak nodig.

Schroef nu de schroef de papierclip aan het bovenste midden van de korte zijde van uw rechthoekige multiplexstuk (zie foto voor verduidelijking), ongeveer 1 cm van de bovenrand. In de volgende stap draai je de twee haken naar de plaatsen die in de afbeelding staan ​​(ongeveer 4 cm van de zijkanten links en rechts, afstand tussen 6,5 cm).

Draai nu het rechthoekige stuk en markeer het middelpunt van de lange zijde met een potlood. Pak de schroevendraaier en bevestig het driehoekige deel met de langste kant met de scharnieren aan het andere deel – in het midden en aan de onderkant.

Dan nu: het leukste gedeelte! Maak foto’s van alle botanische prints, planten of andere dingen die je mooi vindt. Je moet in totaal 12 foto’s hebben.

Nu alleen nog alle kaartjes sorteren op nummer (nummers 0 – 3 komen links, nummers 0 – 9 rechts), zodat je de dagen van de maand kunt laten zien. Sorteer daarna je foto’s en koppel ze aan een maand.

Klaar!

Nog niet uitgeknutseld

Benieuwd naar de DIY van vorige week? Je checkt ‘m hier.

Mein Feenstaub

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: maak je eigen botanische kalender
Sluiten