Lotte Wullems
Lotte Wullems Diy 7 okt 2017

DIY: Je eigen foto op een stuk hout

Als je foto’s zichtbaar in huis hebt hangen of staan, geeft dat naar ons idee een leuk persoonlijk tintje aan je kamer. Je kunt er voor kiezen om een hele wand vol te hangen of te gaan voor één mooi uitvergroot exemplaar. Zet er een paar in lijstjes op een kast of ga voor iets bijzonders: een foto op een stuk hout!

Dat klinkt erg ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk hartstikke mee. Kies een foto met een speciale betekenis uit en kijk hieronder voor de uitleg.

BENODIGDHEDEN
• Foto op standaard papier (geen fotopapier)
• Stuk hout
• Verfkwast
• Mod Podge (Hier te koop of gebruik verdunde witte lijm)
• Handdoek

STAP 1
Print een foto uit op standaard papier. Kijk van te voren of je de foto eerst digitaal wilt spiegelen, aangezien de foto gespiegeld op het hout komt. Met behulp van je kwast smeer je het papier aan de kant van de foto in met een dikke laag Mod Podge. Heb je dit niet in huis, gebruik dan verdunde witte lijm. Dit maak je door een deel lijm aan te lengen met dezelfde hoeveelheid water en dit goed te mengen.

STAP 2
Plak de foto op het stuk hout en druk ‘m goed aan. Gebruik eventueel een stevig kaartje, zoals een pinpas om te zorgen dat alle luchtbellen eruit worden geduwd. Laat vervolgens een aantal uren drogen. Wij raden aan om zeker een dag of nacht aan te houden.

STAP 3
Maak een handdoek nat en wring ‘m uit. De handdoek moet niet meer doorweekt zijn, maar goed vochtig. Leg deze handdoek voor ongeveer 10 á 15 minuten bovenop de foto.

STAP 4
Het papier is nu zacht. Ga voorzichtig met je vingers over het papier heen om dit helemaal te verwijderen. Je ziet dat de witte laag begint te ‘rullen’ en de afbeelding op het hout blijft zitten.

STAP 5
Als de witte laag er helemaal af is, bestrijk je de afbeelding ter bescherming met een dun laagje Mod Podge of verdunde lijm.

En klaar is je eigen foto op een stuk hout! Geef ‘m bijvoorbeeld een plekje in je gallery wall of als einzelgänger boven je bed.

blog.freepeople.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: Je eigen foto op een stuk hout
Sluiten