Met 2 IKEA-kisten en een bezemsteel maak je dít toffe kruidenrek

Als je net zo gek bent op verse kruiden als wij, dan is het ook leuk om deze op jouw terras, balkon of gewoon in de tuin in het zonnetje te zetten. Wij zijn gek op kruiden in een kistje (dat staat zo leuk!), maar we zetten die kistjes liever niet op de grond in verband met slakken en ongedierte. Daarom delen we vandaag een DIY van een kruidenrek op pootjes.

De kistjes haal je gewoon bij de IKEA, en verder heb je er slechts houten bezemstelen en wat plaatjes voor nodig. Binnen een uur heb jij een tof kruidenrek in de tuin staan.

Dit heb je nodig voor het kruidenrek

  • 2 IKEA-kisten
  • 2 bezemstelen van 1 meter lang
  • 4 lange schroeven
  • Boormachine/schroevendraaier
  • Houtboor
  • 2 verbindingsplaatjes
  • Zaag

Uiteraard kan je ook twee andere kisten voor deze DIY gebruiken. Als je twee mooie kisten in de kringloopwinkel tegenkomt, is dat natuurlijk ook prima. Let er wel op dat de kistjes even diep zijn, anders kan je ze niet op de juiste manier aan elkaar maken.

IKEA hack kruidenrek diy
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Aan de slag

Stap 1

IKEA zou IKEA niet zijn als de kistjes géén bouwpakket zouden zijn. Stap 1 is dan ook: volg de gebruiksaanwijzing van de IKEA kisten om twee kisten in elkaar te zetten.

Ik heb er zelf voor gekozen om het kistje op zijn kop te zetten, en de onderkant van het kistje aan de bovenkant te monteren. Dit vond ik esthetisch mooier – maar als jij gewoon de gebruiksaanwijzing wilt volgen, dan is dat natuurlijk ook geen probleem.

Stap 2

Zet de kistjes naast elkaar, en bepaal waar je het verbindingsplaatje wilt vastschroeven. Ik raad aan om zowel aan de voor- als de achterkant een verbindingsplaatje te monteren. De kistjes worden met kruiden en al namelijk best zwaar, en zo weet je in elk geval zeker dat ze stevig vast staan.

Maak met een potlood of pen een stipje op de plek waar de schroeven moeten komen. Daarna is het een kwestie van boren of schroeven, totdat de kistjes aan elkaar vast zitten.

Stap 3

Tijd om het zwaardere geschud erbij te pakken. Zaag de twee bezemstelen doormidden, zodat je vier stukken van ongeveer 50 centimeter hoog overhoudt.

Gebruik een houtboor om een vier gaten te boren in de hoeken van de houten kistjes. Ook kan je een gaatje voorboren in de afgezaagde kanten van de bezemstelen. Daarna kan er gemakkelijker een schroef doorheen. De schroef moet lang genoeg zijn om stevig in de bezemsteel te blijven zitten.

IKEA hack kruidenrek diy
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Andere leuke DIY’s om dit weekend op te pakken

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met 2 IKEA-kisten en een bezemsteel maak je dít toffe kruidenrek
Sluiten