Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 5 sep 2021

9 manieren om de IKEA PAX deuren wat aantrekkelijker te maken

IKEA Hacks blijven inspirerend en dit keer gaan we doe-het-zelven met de PAX kast. IKEA heeft een hele collectie waar je je oude PAX kast helemaal mee op kan knappen.

Mocht je geen PAX kast hebben, maar er wel een willen: ontwerp en bestel dan via de site je eigen unieke PAX.

9 DIY ideeën voor jouw PAX kast

1. Victoriaanse stijl

Tover je kast terug in de tijd met een Victoriaanse stijl voor een vintage look in je kamer. Het is klassiek en lekker chique! Zet een Victoriaanse PAX in de slaapkamer en je kan in luxe wegdromen.

2. Spiegels aan de kast

Wie heeft nog spiegels aan de wand nodig als je ze gewoon aan je kast kan hangen? Zo geef je de kast meteen een elegante opknapper en kan jij je zo voor de kast omkleden.

3. Verwissel je deurknoppen

Dit is wel de makkelijkste manier om een andere look aan je kast te geven. Deurknoppen kunnen echt wel verschil maken. Naast de klassieke deurklinken en ronde knoppen zijn er genoeg andere vormen zoals:

    • T-vorm
    • Vierkant
    • Ovaal
    • Hexagonaal
    • Deurkloppers

4. Trim je PAX kast

Door voor een getrimde kastdeur te gaan, voeg je textuur toe aan je interieur. ‘Saai’ is dan niet meer het woord dat wordt gebruikt om jouw kast te omschrijven.

5. Maak een kunstwerk van je kast

Natuurlijk kan een echt artistiek DIY project niet missen: je kunt ook serieus je kastdeuren schilderen. Mensen zullen er versteld van staan als je vertelt dat je een PAX kast van IKEA hebt.

6. Geef het een opvallende kleur

Maak je PAX kast het accentstuk van je interieur door het in een opvallende kleur te schilderen. Ideaal als je een accentmuur voor iets te veel kleur vindt zorgen.

7. Plaats een trap tegen de kast

Deze hack is zeker handig als je zelf niet zo groot bent, maar wel een hoge kast hebt. En daarnaast kan een ladder ook nog eens heel leuk in je interieur staan.

8. Laat een deur weg

Als je kast bijna je hele wand inneemt dan is dit misschien een leuk idee. Het zal je interieur wat breken als je zo tegen je leuke uitgestalde items aankijkt. Of leg wat items of kleren in opvallende kleuren in de open vakken als je een witte kamer of kast hebt.

9. Pak je PAX kastdeur met latten in

Met latwerk op de deur geef je ook meteen textuur aan je kast en interieur. Het staat stijlvol, leuk en er zijn veel toffe designs waarin je je latten kan leggen.

Woon je klein? Zo maak je een te gekke inloopkast van een kleine kamer

ikea hacks pax kast ideeen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA Hackers

Reageer op artikel:
9 manieren om de IKEA PAX deuren wat aantrekkelijker te maken
Sluiten