Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 24 apr 2020

IKEA hack: dit stijlvolle boho hoofdbord van webbing maak je gemakkelijk zelf

Stiekem zijn wij dol op IKEA. Niet alleen omdat er écht stijlvolle items te koop zijn, maar vooral omdat er zo veel items zijn die je perfect kunt omtoveren tot iets anders. Do It Yourself, zo noemen we dat. In deze DIY delen we hoe je van een wandpaneel van een kast gemakkelijk een bohemian hoofdbord voor in de slaapkamer maakt.

Wij kwamen deze super toffe DIY van september edit tegen op Pinterest, en werden op slag verliefd op het prachtige hoofdbord. En dan te bedenken dat het met een IKEA zijpaneel van slechts €10 gemaakt is…

ikea diy hoofdbord voor de slaapkamer
Bron: september edit

Dit heb je nodig voor jouw DIY IKEA hoofdbord:

  • Zijpaneel IVAR (50 x 179 cm)
  • Een rol webbing (minstens 60 x 200 cm)
  • Schaar
  • Nietmachine

Stap 1

Voordat je met webbing kan werken, moet het nat zijn. Anders is het materiaal te breekbaar. Laat daarom de rol webbing minstens 30 minuten in een bad met water.

Het beste kan je dit doen in een vol bad. Heb je thuis geen bad tot je beschikking? Dan kan je de zijkanten 1 voor 1 een half uur in de wasbak zetten.

ikea diy hoofdbord voor de slaapkamer
Bron: september edit

Stap 2

Maak het webbing weer droog met een droge doek, zodat het materiaal niet meer doorweekt is als we ermee aan de slag gaan.

Stap 3

Het is tijd om de schaar erbij te pakken. Knip een stuk webbing af dat groot genoeg is voor het IVAR zijpaneel. Zorg ervoor dat het webbing aan de zijkanten nog om de houten balken gevouwen kan worden.

ikea diy hoofdbord voor de slaapkamer
Bron: september edit

Stap 4

Vouw de zijkanten om het IVAR zijpaneel, en niet deze vast met een nietmachine. De zijkanten hebben wat extra nietjes nodig om goed vast te blijven zitten.

Stap 5

Hang jouw splinternieuwe home made hoofdbord aan de muur. Combineer jouw hoofdbord eventueel nog met een paar mooie planken vol groene planten. Et voila, jouw kamer krijgt meteen een volledig nieuwe look.

ikea diy hoofdbord voor de slaapkamer
Bron: september edit

Wij zijn helemaal om – dit weekend gaan we precies zo’n hoofdbord met webbing voor in de slaapkamer maken. Door het materiaal is dit hoofdbord niet alleen hartstikke stoer, maar ook nog eens de perfecte accessoire in een bohemian slaapkamer. De perfecte IKEA DIY, als je het ons vraagt.

Nog meer toffe Do It Yourself ideeën

Hoofdbord ikea hack bed
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: dit stijlvolle boho hoofdbord van webbing maak je gemakkelijk zelf
Sluiten