Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 11 jul 2015

DIY: himmelis

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een DIY himmelis, gemaakt van rietjes.
Tijd: Twee uur + één uur droogtijd
Budget: Ongeveer €14,-

Benodigdheden

  • 25 rietjes
  • Schaar
  • Tang
  • Spuitverf goud
  • Oude kranten of plastic folie
  • IJzerdraad
  • Wegwerphandschoenen

Stap 1

Knip de rietjes op maat: vijf rietjes van 10 cm, vijftien rietjes van 7 cm en de overige vijf rietjes laat je zoals ze zijn.

Stap 2

Neem een groot stuk ijzerdraad en rijg de vijf rietjes van 10 cm hier doorheen.

Stap 3

Voor strakke hoeken buig je de rietjes met behulp van een tang in de vorm van een vijfhoek. Wikkel de uiteinden van het ijzerdraad om elkaar en knip het draad af.

Stap 4

Nu ga je een punt op de vijfhoek maken. Neem een nieuw stuk ijzerdraad. Rijg twee rietjes van volledige lengte hier doorheen. Buig het midden in een ‘punt’ en bevestig het draad aan de hoeken van de vijfhoek. Het is handig als je hiervoor tegenovergestelde punten pakt, zoals op de foto. Herhaal deze stap nog een keer en bevestig daarna een stukje ijzerdraad met een rietje aan de laatst overgebleven hoek.

Stap 5

De vijftien overgebleven kleinere rietjes moeten de ‘driehoekjes’ aan de onderkant van de himmelis worden. Begin met de schuine stukken, zoals op de foto. Als je helemaal rond bent, bevestig je de vijf overgebleven rietjes aan de onderkant. De onderkant wordt zo ook een vijfhoek, maar iets kleiner dan de vijfhoek uit stap 2.

Stap 6

Leg wat plastic folie of kranten op de grond en spuit de himmelis goud in één of twee lagen. Hang de himmelis op zodat de verf netjes droogt.

Zet de himmelis als decoratie neer samen met een aantal leuke planten, hang ‘m op of kijk voor meer inspiratie even naar de tips van onze gastbloggers.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: himmelis
Sluiten