admin
admin Diy 23 juni 2014

DIY: het leukste alternatief voor een tafelklem

Een van de betere dingen in de zomer, is het heerlijk natafelen in de tuin terwijl de warmte van de dag nog lichtjes om je heen hangt. Maar dat buiten eten verloopt niet altijd vlekkeloos. Een klein windje bijvoorbeeld en het halve servies ligt in stukjes op de grond.

Om dat te voorkomen heb je van die lelijke zilveren of plastic tafelkleedklemmen. Maar wat lelijk is, daar houden wij niet van. Dus hebben wij voor jou een leuk alternatief dat perfect bij je zomers gedekte tafel past.

Bron: BHG

Benodigdheden
• touw of draad
• zwaar object (in bovenstaand geval appels)

Stap 1
Knip het touw of draad zo af, dat het ruim over de breedte van je tafel past. Het liefst nog langer dan je tafelkleed breed is.

Stap 2
Bevestig aan beide kanten van het touw een object. Je kunt het touw er omheen knopen of gewoon door het object heen prikken, zoals bij het voorbeeld van de appel. Het object dat je aan het touw hangt, kun je aanpassen op de kleur of sfeer waarin je de tafel gaat dekken. Zo kun je er dus appels aan hangen voor een herfst look, maar ook gewoon bestek, of zelfs potjes met plantjes. Maak afhankelijk van de grootte van je tuintafel minimaal twee van dit soort touwen.

Stap 3
Hang de twee touwen aan twee kanten van je gedekte tafel over de breedte. Zorg ervoor dat ze niet te ver van de zijkant hangen, zodat het kleed niet alsnog voor de helft wegwaait.

Bron: Loverly
Reageer op artikel:
DIY: het leukste alternatief voor een tafelklem
Sluiten