Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 7 dec 2021

Creatief met herfstbladeren: 7 te gekke DIY’s om leuk bezig te zijn deze winter

Zin om te knutselen? Wij hebben nog wel wat ideeën voor toffe projecten die je kan met gedroogde bladeren. De DIY’s die we voor vandaag hebben gekozen kan je namelijk allemaal maken met herfstbladeren.

En wees maar niet bang als je twee linkerhanden hebt, want deze DIY’s zijn niet al te moeilijk.

1. Lijst je bladeren in

Het is makkelijk en ziet er toch heel leuk uit! Doe simpelweg je gedroogde bladeren gewoon in een fotolijstje of schilderijlijst. Zo heb je een toffe natuurlijke decoratie in huis. Ook een leuk alternatief als je van planten en de natuur houdt, maar geen groene vingers hebt.

Je kan ook voor een frame van dubbel glas kiezen. Heel leuk als je schilderijen neerzet en gedeeltelijk voor elkaar zet.

2. Maak een krans van herfstbladeren

Of maak je herfstbladeren vast aan een een ijzeren ring om er gemakkelijk een herfstkrans van te maken. Schilder de bladeren wit voor een winterse look zodat die ook mooi met kerst in huis hangt.

Creatief met (kerstversiering): deze te gekke kerst DIY’s maak je dit jaar zelf

3. Een babymobiel van bladeren

Kies een tak uit en laat en hang er touwen met bladeren vanaf. Een hele leuke DIY voor de babykamer waar je herfstbladeren kan combineren met allerlei andere herfst decoratie zoals eikeltjes, dennenappels of besjes.

DIY: Maak een toffe regenboog mobiel voor in de babykamer

4. Een herfst guirlande

Je kan er ook voor kiezen om een touwtjes met bladeren ergens aan de muur te hangen. Je wilt dan wel een touw van een langere lengte zodat je een echte herfst guirlande hebt. Voor kerst is het ook leuk deze in toffe kleuren te verven die je kerstinterieur matchen.

5. Gezellige herfst verlichting

Plak herfstbladeren aan de binnenkant van een glazen potje en plaats er LED-lichtjes in voor sfeervolle verlichting. Zo simpel kan het zijn!

6. DIY papieren lantaarns met herfstbladeren

Lijm herfstbladeren op waxpapier of vliegerpapier, en maak je lampjes helemaal zelf. Zet wel LED-lichtjes in je papieren lantaarns zodat je weet dat er niks zal gebeuren als ze om zouden waaien. In het filmpje hierboven kan je zien hoe je ze zelf maakt.

7. Maak een decoratieve schaal

Deze DIY schaal van herfstbladeren maak je gemakkelijk zelf met wat bladeren, vershoudfolie, lijm en een kom. Kijk hier als je wilt zien hoe je het zelf kunt doen.

Herfst vibes in huis: met deze ideeën maak je het warm en knus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatief met herfstbladeren: 7 te gekke DIY’s om leuk bezig te zijn deze winter
Sluiten