DIY: herfstblaadjes in een lijstje

Renée Leeuw 10 okt 2014 Decoratie

Misschien is de herfst niet je favoriete seizoen, maar je kan niet ontkennen dat het najaar de mooiste kleuren heeft. Prachtige rood en geel gekleurde herfstblaadjes versieren de natuur en de straten en dwarrelen rond in de lucht. Die kleuren zou je toch het liefst vereeuwigen?

Met deze simpele DIY haal je de kleuren van de herfst in huis en kun je er net even wat langer van genieten.

roomed-diy-herfstblaadjes-3

Bron: 79 Ideas

BENODIGDHEDEN:
• Lijsten
• Herfstblaadjes in alle kleuren en soorten
• Glycerine (verkrijgbaar bij de Tuinen)

STAP 1
Glycerine is een olie, die meestal als huidproduct gebruikt wordt, maar de werkende stoffen in glycerine zorgen ervoor dat blaadjes hun kleur langer behouden en dat deze soepel blijven. Meng 1/3 deel glycerine met 2/3 deel water. Dompel de herfstblaadjes in het mengsel en laat het 6 dagen intrekken.

roomed-diy-herfstblaadjes-2

STAP 2
Haal na 6 dagen de blaadjes uit het mengsel en droog de blaadjes met keukenpapier. De blaadjes zijn nu soepel en klaar voor de volgende stap.

roomed-diy-herfstblaadjes-1

Bron: BHG

STAP 3
Zorg ervoor dat je van elke lijst twee in hetzelfde formaat hebt, want je hebt een glazen voor- en achterwand nodig. Plaats de herfstblaadjes tussen twee glazen van hetzelfde formaat en bevestig de glazen aan elkaar door linnen tape om de uiteinden te wikkelen. Je blaadjes zijn nu ingelijst en klaar om een mooi plekje in huis te geven!

www.ehow.com

Reageer op artikel:
DIY: herfstblaadjes in een lijstje
Sluiten