Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 27 aug 2018

DIY: zo maak je een (hartjes)hanger van takken voor aan de muur

Heb je zin om je interieur te veranderen, iets nieuws of anders aan de muren te hangen of ben je gewoon in een creatieve bui? Misschien is dit dan wel iets leuks voor jou: deze hanger gemaakt van takken, kan je zelf knutselen in de vorm van een hartje!

Oké, je gaat helemaal zelf aan de slag! Zorg in elk geval dat je de juiste spullen in huis hebt.

Wat heb je nodig?

  • Een brede tak om de andere takken aan de hangen
  • verf (je kunt de takken natuurlijk ook naturel laten als je dat leuker vindt)
  • touw
  • schuurpapier
  • karton
  • een stift
  • een tang
  • schroeven
roomed-diy-hart
DIY for Life

Stap 1: takken schuren

Tijdens een bos- of strandwandeling of zelfs tijdens een rondje lopen door het park sprokkel je wat hout. Zorg er voor dat het hout droog is (zo niet, laat het dan eerst een week drogen voordat je met deze DIY aan de slag gaat). Zo’n 20 a 25 zijn er meer dan genoeg. Heb je ze allemaal verzameld? Schuur ze dan mooi glad zodat er geen splinters meer aanzitten en je jezelf geen pijn kan doen.

roomed-diy-hart1
Shades of Blue Interiors

Stap 2: maak de schets

Op een groot stuk karton teken je de vorm van het hart. Groot, klein, rond of hoekig. Teken de vorm jij zelf mooi vindt met een zwarte stift zodat je straks de takken in die maat af kan knippen.

roomed-diy-hart2
Rachel Pereira

Dit vind je vast ook interessant: DIY: dit kledingrek van een tak maak je heel gemakkelijk zelf

Stap 3: leg de takken op je schets

Leg nu alle takken die je hebt verzameld (behalve die ene grote waaraan je de rest straks gaat hangen) op de schets. Het maakt niet uit als ze er niet perfect passen, die knip je later namelijk bij. Zorg in elk geval dat de takken het hartje (of welke vorm je ook voor hebt gekozen) helemaal bedekken.

Rachel Pereira

Stap 4: knip de takken af

Knip nu de takken af in de juiste lengte, zodat ze precies mooi in het hartje passen. Het staat juist leuk als je de takken een beetje slordig afknipt om de ‘natuurlijke look’ te behouden. Later kan je ze nog fine tunen met verf.

roomed-diy-hart4
Rachel Pereira

Stap 5: tijd om te verven!

Het fine tunen kan nu beginnen. Kleur de takken helemaal in zoals jij dat wilt! Tip: net zoals je ziet bij dit voorbeeld, werkt het goed om niet de hele tak te verven, maar slechts de helft. En dan bijvoorbeeld bovenaan een lichte laag en onderaan een donkerdere tint! Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook kiezen om géén verf te gebruiken voor een natural touch!

Rachel Pereira

Stap 6: bind de takken vast aan de grotere tak

Misschien niet het leukste karweitje, maar wel een belangrijke: bind met touw of visdraad elk takje keurig vast aan de grote tak zodat ze goed blijven hangen. Zorg ervoor dat tussen alle takken evenveel ruimte zit voor een net resultaat. De grote tak boor je vast in de muur. En tadaaaa: helemaal zelf gedaan! Ook leuk om voor iemand anders te maken.

Meer lezen over hoe je zelf aan de slag kunt (DIY)?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: zo maak je een (hartjes)hanger van takken voor aan de muur
Sluiten