Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 18 nov 2021

Ha! Met deze Tiktok-hack is het water geven van hangplanten een eitje

Hang wat groens op in huis! Maak gebruik van je verticale ruimte en hack je hangplanten. Met deze DIY wordt het namelijk een stuk makkelijker om je hangplanten water te geven, wat zeker handig is als je zelf niet zo groot bent. Een krukje zal niet meer nodig zijn!

Op Tiktok kwam Melissa Pham van @thrift.more.waste.less met een leuke manier om je planten op te hangen. Ze creëert het systeem van een katrol met haakjes en touw. Hieronder kan je zien hoe ze haar hangplant water geeft.

Tiktok-hack voor het water geven van hangplanten

@thrift.more.waste.less#Splice #diyplanter #hangingplants #pothos #plantmom #homedecor #urbanjungle @ocgoodwill♬ original sound – Melissa Pham


Zeker als je klein woont is een hangplant ideaal om toch wat groen in je interieur te verwerken. Ze nemen namelijk verticale ruimte in die vaak toch onbenut blijft. Hangplanten kunnen dan ook heel handig zijn, maar er is toch een klein nadeel. Het water geven van je hangplanten kan soms nog best een struggle zijn. Maar met dit leuke systeem wordt het juist een fluitje van een cent.

Om dit systeem zelf thuis te maken zijn er wel een paar dingen die je eerst in huis moet halen. Deze items zijn nodig voor het DIY rolsysteem:

  • Een zelfwatergevende pot
  • Macramé hanger
  • Twee haakjes
  • Een touw van ongeveer 3,4 meter

Hoe ga je aan het hacken?

Ten eerste gebruikt Melissa een zelfwatergevende pot. Op de bodem van zo’n pot heb je een waterreservoir waar je water in giet. Het reservoir heeft een scheidingswand zodat je plant niet teveel water krijgt en de grond niet te lang nat blijft. Jouw plant kan zo zelf de benodigde hoeveelheid uit het reservoir absorberen.

Met deze pot hoeft Melissa dus niet zo vaak haar hangplant water te geven en zal er ook geen overtollig water uit de pot naar onderen druipen.

Haar hangplant heeft ze gekozen hem in een macramé hanger te stoppen. Kies altijd voor een kleine tot middelgrote pot zodat je weet dat hij niet te zwaar zal zijn om op te hangen.

Bij het ophangen van de plant maakt Melissa gebruik van twee haakjes: één haakje is aan het plafond vastgemaakt en de ander aan de muur. Het haakje aan de muur hangt met de opening naar onderen, zodat het touw dat vanaf het plafond loopt met een lus eraan kan worden gehaakt. Het touw dat ze gebruikt is bijna 3,4 meter lang. Het werkt net als een katrol waardoor je gemakkelijk de hangplant laat zakken of omhoog trekt.

Iedere keer als het dus tijd is om jouw hangplant water te geven dan kan je hem laten zakken. En zodra je klaar bent, trek je hem weer terug naar boven. Het leuke aan dit systeem is dat je met de hoogtes van je hangplanten kan spelen en ze kan veranderen wanneer je wilt voor een nieuwe look in huis.

Geef hangplanten de spotlight die ze verdienen met deze tips van een expert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Ha! Met deze Tiktok-hack is het water geven van hangplanten een eitje
Sluiten