Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 17 december 2016

DIY: hangers van klei voor in de boom

Wij denken dat deze DIY perfect is voor het laatste weekend voor Kerst! Deze hangers van klei maak je in een handomdraai en het is een leuk projectje om met de kinderen te doen. Volg deze simpele stappen en laat je inspireren door de mooie voorbeelden!

>> 3x stijlvolle kerstversiering voor een modern interieur

Bron: Homedit

Benodigdheden

  • Zelfdrogende klei (bijvoorbeeld deze klei van HEMA)
  • Een deegroller of glazen fles zonder etiket
  • Bakpapier
  • Bakvormpjes
  • Een scherp mesje
  • Leren koord of dunne stroken stof

Leg een vel bakpapier op een vlakke tafel of werkblad en leg daar een stuk klei op. Dek de klei af met een tweede vel bakpapier. Rol de klei met een deegroller uit tot een egale plak. Niet te dun, ongeveer 0,5 centimeter. Snijd met een scherp mesje zelf vormen, of gebruik de bakvormpjes. Snijd ook een openingetje in de bovenkant van de hangers, groot genoeg voor het koord of de stroken stof.

Bron: Say Yes

Nu is het tijd om de vormen te versieren. ‘Teken’ met een saté prikker zelf vormen in de klei. Heb je een stempelset? Maak de stempels schoon (het zou zonde zijn als er inkt op de ornamenten terecht komt) en stempel een tekst in de klei. Je kunt ook een stuk kant voorzichtig in de klei drukken. Wanneer je de stof weer wegtrekt, ontstaat er een mooi patroon. Hetzelfde kun je doen met dennentakjes!

Laat de vormen goed drogen (de tijd staat vast beschreven op de verpakking) op wederom een vlakke ondergrond. Wanneer ze helemaal gedroogd zijn kun je je hangers beschilderen met metallic verf voor een écht feestelijk effect. Koordje door het gaatje en klaar!

De hangers staan super stylish in de kerstboom en maken de boom echt persoonlijk. Ben je lekker op dreef en heb je nog wat klei over? Je kunt voor bij het kerstdiner ook gepersonaliseerde hangers maken voor je gasten. Strik de hangers met een mooi lintje om het wijnglas of leg ‘m stijlvol op het bord met een dennentakje ernaast.

Succes!

Reageer op artikel:
DIY: hangers van klei voor in de boom
Sluiten