admin
admin Diy 13 december 2013

DIY: Hang je kerstkaarten op aan dit Rudolph prikbord

De eerste kerstkaarten vallen inmiddels weer op de deurmat en wij zouden Roomed niet zijn als we onze vangst niet op een leuke manier zouden ophangen. Dit jaar kiezen we eens voor iets anders dan dat we ze aan een lint aan het plafond hangen of met een simpel plakbandje op de deur plakken. In deze DIY laten we zien hoe je in een paar stappen een leuk prikbord kunt maken in de vorm van onze grootste kerstvriend: Rudolph the rednosed reindeer!

BENODIGDHEDEN

  • Zwart dik karton of prikbord
  • Twee takken
  • Potlood
  • Stanleymes
  • Punaises
  • Washi tape
  • Sjabloon (hier te vinden)

STAP 1
Zoek op straat of in het bos naar twee takken. Om het later een echt gewei te laten lijken, is het mooi als er nog wat kleine takjes aanzitten.

STAP 2 + 3
Print het sjabloon en knip deze uit. Kijk van te voren even welke kant van het kartonnen bord het mooiste is en plak het sjabloon dan in het midden op de achterkant.

STAP 4
Heb je net als wij geen A3 printer? Dan gebruik je het sjabloon als voorbeeld om de lijnen vervolgens zo groot mogelijk na te tekenen op (de achterkant van) je bord.

STAP 5
Snijd vervolgens met een stanleymes langs de getekende lijnen. Leg er wel een snijmat of oud tijdschrift onder om te voorkomen dat je je vloer of tafel beschadigt.

STAP 6
Pak de twee takken erbij en plak deze aan de achterkant van je bord vast met tape of lijm. Wanneer één van de takken veel groter is dan de ander, schuif je deze een stuk naar onderen om de bovenkanten gelijk te krijgen.

STAP 7
Nu is het rendier in principe af, maar wij gaan voor Rudolph! Knip daarom nog een grote neus uit een vel rood papier en plak deze in het midden van het bord.

STAP 8
Pak je kerstkaarten erbij en prik en plak ze aan je bord met punaises en gekleurd washi tape.

www.buzzfeed.com

Reageer op artikel:
DIY: Hang je kerstkaarten op aan dit Rudolph prikbord
Sluiten