Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 27 feb 2016

DIY: gouden slingers van rietjes

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: gouden slingers van rietjes
Tijd: 30 minuten + 1 uur droogtijd
Budget: €5,-

Benodigdheden

  • Goudkleurige spuitverf
  • Rietjes
  • Schaar
  • Touw
  • Stompe naald

Stap 1

Knip allereerst de rietjes op maat. Wij knipten de rietjes tot de ribbel en gebruikten deze om de lange zijden van de vlag te maken. De korte zijde (of de basis) van de vlag knipten we iets korter.

Stap 2

Spuit de rietjes goud. Het is handig om de rietjes buiten in een doos te leggen en dan in te spuiten. Even laten drogen, omkeren en weer inspuiten. Dat herhaal je een paar keer tot alle kanten van de rietjes goud zijn.

Stap 3

Maak nu de vlaggetjes stuk voor stuk door een touwtje door drie rietjes te halen. Leg er een knoop in en herhaal dit totdat je genoeg vlaggetjes hebt.

Stap 4

Rijg nu alle vlaggetjes aan elkaar tot een slinger door een touw door de bovenkant van alle vlaggen te halen. Klaar!

Heb je een feestje? Combineer de gouden slingers met witte ballonnen en feestelijke decoraties. Goud en zwart staat overigens ook heel chique. Bekijk ook even dit moodboard voor inspiratie.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: gouden slingers van rietjes
Sluiten