Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 19 mrt 2016

DIY: van wc-rol naar tafellamp

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: van wc-rol naar tafellamp
Tijd: 30 minuten (plus 15 minuten droogtijd)
Budget: ongeveer €15,-

Benodigdheden

  • Metallic folie (goud, koper of zilver bijvoorbeeld)
  • Snoer met stekker
  • Fitting
  • Lamp
  • Lijm
  • Liniaal
  • Schaar
  • Wc-rol
  • Elastiekjes

Stap 1

Pak het elektriciteitssnoer en zet de draden in de fitting. Let even goed op de kleuren van de draden. Je hebt een bruine en blauwe draad nodig, maar de kleuren van de draden zijn niet overal hetzelfde. Dus check voordat je aan de slag gaat eerst even deze tabel.

Stap 2

Snijd het folie in het juiste formaat, smeer de achterkant in met lijm en rol het folie om de wc-rol. Knip de randen in met een schaar en vouw de flapjes naar binnen. Druk het folie goed aan en zet het vast met een paar elastiekjes. Zo kan het even goed drogen (15 minuten ongeveer).

Stap 3

Klaar met drogen? Haal het snoer door de wc-rol en knip uit de onderkant van de rol een vierkantje, die net groot genoeg is om het snoer door te halen. Zo kan de tafellamp rechtop blijven staan. Draai de lamp in de fitting en je bent klaar!

Zet de lamp naast je bed op je nachtkastje of gewoon in een donker hoekje van de kamer op een stapel boeken bijvoorbeeld. Wil je zelf een hanglamp maken? In deze DIY laten we zien hoe je van een jampot een lamp maakt.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: van wc-rol naar tafellamp
Sluiten