Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 11 nov 2017

DIY: een stylish glas-in-loodraam

Glas-in-loodramen behoren allang niet meer alleen maar tot oude gebouwen en kerken. We zien het steeds vaker voorbij komen in moderne interieurs, zowel als raam of als losse vensters die samen met fotolijsten nonchalant tegen de muur leunen. Met deze DIY kan je zelf ook zo’n stijlvol glas-in-loodraam in elkaar knutselen!

Het project ziet er lastiger uit dan het is en hoewel je een beetje geduld moet hebben, kun je het glas-in-loodraam in een middag zeker maken!

BENODIGDHEDEN

  • Glasplaat
  • Zelfklevend loodband (verkrijgbaar bij de hobbywinkel)
  • Glasverf en eventueel een kwastje (verkrijgbaar bij de hobbywinkel)
  • Groot vel papier (bijvoorbeeld een rol cadeaupapier)
  • Potlood
  • Schaar
  • Liniaal
  • Tandenstoker of satéprikker

Stap 1

Teken allereerst het patroon van je glas-in-loodraam op een groot vel papier met behulp van een liniaal.

Stap 2

Leg de glasplaat op het papier. Leg vervolgens de strips loodband op de getekende lijnen van het patroon en druk ze stevig aan. Knip de strips tot de juiste maat.

Stap 3

Als je rechtshandig bent, begin je linksboven. Zo kun je met je hand steunen op het glas zonder dat je de verf beschadigd. Vul de binnenkant van elk vakje met glasverf. Begin langs de randen en maak een rechte lijn, zoals bovenstaande afbeelding laat zien.

Stap 4

Vul nu de rest van het vakje ook in met glasverf en verspreid de verf egaal. Als er bubbels ontstaan in de verflaag, prik die dan lek met een tandenstoker.

Extra tip

Met de verf kun je ook variëren in intensiteit. Breng een dunne laag aan voor een subtiele gloed of breng twee dikkere lagen aan (tussendoor natuurlijk wel even goed laten drogen) voor een meer dekkend resultaat.

Zet het glas-in-loodraam in een venster, tegen de wand of hang het met een spijkertje en een ketting aan de muur. Je kunt deze techniek natuurlijk ook gebruiken op een van de ramen thuis.

Wij denken dat zo’n glazen vensters super cool is als kunstobject. Maak het venster onderdeel van je gallery wall!

The start of a new year is always a good time to take stock of what worked and what didn’t work, professionally the previous year. So today on the blog I’m looking back at some favorites from 2016 (like this easy window gel DIY) and asking you for YOUR opinion via our poll. Tell us what you want to see more of in 2017. Hop over to the blog (link in my profile) to take the very easy, anonymous poll. ? @tessaneustadt

6,396 Likes, 74 Comments – Emily Henderson (@em_henderson) on Instagram: “The start of a new year is always a good time to take stock of what worked and what didn’t work,…”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.abeautifulmess.com

Reageer op artikel:
DIY: een stylish glas-in-loodraam
Sluiten