Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Diy 23 jan 2015

DIY: gezellige wolkenkussentjes

Wij zijn gek op kussentjes! Ze fleuren elk interieur op en zijn ideaal om op een subtiele manier leuke prints en kleuren in huis te brengen. Deze wolkenkussentjes zijn echt heel leuk en helemaal niet moeilijk om te maken!

Kies een gezellig printje uit en volg de stappen voor je eigen toffe wolkenkussens (ook leuk voor de kinderkamer!).

BENODIGDHEDEN

  • Stof met een leuk printje
  • Stofschaar
  • Naald en draad
  • Spelden
  • Kussenvulling

STAP 1
Knip de stof in tweeën en leg de delen op elkaar met de print aan de binnenkant.

STAP 2
Teken op de stof een wolkje met een pen, potlood of stofkrijtje Maak de twee delen aan elkaar vast met de spelden, zodat de stoffen niet van elkaar af schuiven.

STAP 3
Gebruik de stofschaar om een wolkje uit te knippen met een smalle rand eromheen. Stofscharen zijn steviger dan gewone scharen en daarom kun je hiermee de stof gemakkelijker recht knippen. Gebruik de stofschaar ook alleen voor stof, want anders wordt ‘ie bot.

STAP 4
Nu ga je de twee delen aan elkaar naaien. Dit kun je makkelijk doen met met een naaimachine, maar het kan ook met de hand, omdat het geen moeilijk stuk is. Laat een gat open van ongeveer 10 centimeter, zodat de vulling erin kan.

STAP 5
Haal de binnenkant door het gat naar buiten, zodat je de print aan de buitenkant hebt. Doe de kussenvulling erin en zorg ervoor dat het kussentje op alle plekken goed opgevuld is.

STAP 6
Naai het gat nu dicht met de hand; dit kun je het beste doen met de ik-en-jij steek.

Wil je een extra speciaal kussentje? Dan kun je ook twee verschillende prints met elkaar mixen. Dan leg je bij stap 1 dus twee verschillende stoffen op elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.nohomewithoutyou.com

Reageer op artikel:
DIY: gezellige wolkenkussentjes
Sluiten