admin
admin Diy 19 feb 2014

DIY: gesmolten waskrijt kunst

Deze kleurrijke uitspattingen van waskrijt op het canvas fleuren elke ruimte op. Wij laten stap voor stap twee manieren zien hoe jij zelf zo’n kunstwerk met waskrijt kunt maken.

BENODIGDHEDEN

• Waskrijt
• Lijmpistool
• Haardoger
• Canvas
• Oude kranten

METHODE 1


STAP 1
Sorteer het krijt. Als je ze op volgorde van kleur legt, krijg je een mooi regenboog effect, maar je kunt elke andere combinatie ook proberen. Zorg ervoor dat het krijt precies past in de breedte van je canvas.

STAP 2
Plak met het lijmpistool de waskrijtjes aan de bovenkant van het canvas. Dat kan zo in z’n geheel, maar je kunt ook het papier verwijderen en de krijtjes doormidden knippen. Dit geeft een natuurlijker effect en zal minder lijken op uitgelopen druppels.

STAP 3:
Zet het canvas tegen een muur aan, zodat het krijt straks mooi uit kan lopen. Leg wat oude kranten neer om gemors op je vloer te voorkomen.

STAP 4
Smelt met de haardroger de waskrijtjes. Richt de warme luchtstraal schuin naar beneden, zodat de kleur het beste kan uitlopen. Het duurt een aantal minuten per krijtje om goed te smelten, dus houd er rekening mee dat deze stap wat tijd in beslag neemt.

STAP 5
Laat het nu goed drogen.

STAP 6
Hang je kunstwerk op!

METHODE 2


Voor deze methode blaas je met de haardroger gericht op het doek. Haal de wikkel van het krijt af en houdt het op de plaats waar je een uitspatting van kleur wilt. Pas op dat je je vingers niet verbrandt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.wikihow.comjennaleighbrown.blogspot.nl

Reageer op artikel:
DIY: gesmolten waskrijt kunst
Sluiten