DIY: geknoopt kussen

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen. Deze week: een geknoopt kussen.

Op dit moment heeft elk Scandinavisch interieurlabel wel een geknoopt kussen in de collectie. Niet gek, het is dan ook één van onze favoriete items voor op de bank of op een mooie leunstoel. In deze DIY laat Julia van HGTV Handmade ons zien hoe je zo’n stylish kussen zelf kunt knopen. Het kussen zit zo in elkaar en maak je heel simpel van twee (niet-transparante) panty’s. Wil je liever een print aan je interieur toevoegen? Knip dan twee lange stroken stof naar keuze, vouw ze in de lengte dubbel en naai ze aan één kant aan elkaar, zodat er een ‘tube’ ontstaat. Een extra stap, maar zo heb je wel meer keuze qua stof!

Benodigdheden

  • Twee panty’s
  • Kussenvulling
  • Naald en draad
  • Veiligheidsspelden

Combineer het kussen met verschillende kussens van velours en wol. Zo creëer je een spannende mix die evengoed basic is en waar je later ook nog alle kanten mee op kunt. Wil je meer prints toevoegen aan je interieur? Ga dan voor verschillende prints in meerdere tinten van één kleurtype. Op deze manier heb je een bijzondere look zonder over the top te gaan.

www.youtube.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: geknoopt kussen
Sluiten