Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 26 mrt 2016

DIY: geef je speelgoed dieren een tweede leven

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: geef je speelgoed dieren een tweede leven
Tijd: 5 minuten knutselen plus 5 uur droogtijd
Budget: Ongeveer 10 euro voor twee mason jars

Benodigdheden

  • Mason jars
  • Spuitverf
  • Speelgoeddieren
  • Secondelijm

Stap 1

Lijm de speelgoed dieren eerst vast aan de deksels met secondelijm.

Stap 2

Spuit de deksels en dieren vervolgens voor de eerste keer in met spuitverf. Wij kozen voor zwarte verf in metallic, omdat dit zorgt voor een stijlvol eindresultaat. Maar je kunt natuurlijk elke gewenste kleur gebruiken! Doe het spuitwerk niet binnen, het is handig om de deksels met dieren in een kartonnen doos te spuiten en te laten drogen.

Stap 3

Herhaal stap 2 ongeveer drie keer totdat de dieren en deksels helemaal bedekt zijn met verf.

Stap 4

Als de laatste verflaag opgedroogd is, draai je de deksels op de mason jars en dan ben je alweer klaar. Je kunt de mason jars gebruiken als organizer in je home office om bijvoorbeeld pennen in te bewaren. Of gebruik het als organizer voor wasknijpers bijvoorbeeld.

Heb je nog een mason jar over? Hier kun je ook een lamp van maken. Hoe je dat precies doet, laten we zien in deze DIY.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: geef je speelgoed dieren een tweede leven
Sluiten