Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 8 feb 2015

DIY: geef je ingezakte bank weer vorm

Banken hebben heel wat te verduren en het is dan ook niet zo gek dat ze na verloop van tijd een beetje inzakken. Leren banken zullen hier niet zo snel aan toegeven, maar stoffen banken hebben hier over het algemeen sneller last van. Vaak helpt het al enorm als je de kussens van je ingezakte bank regelmatig opschudt, maar op een gegeven moment helpt ook dat niet meer.

Als niets meer helpt is het tijd voor een grotere aanpak. Wat je dan kan doen tegen je ingezakte bank laten we hieronder zien!

Benodigdheden voor de ingezakte bank

  • Kussenvulling (materiaal afhankelijk van jouw bank)
  • Schuimmatrassen
  • Lijmspray

Stap 1 om je ingezakte bank te redden

Begin met de kussens waar je op zit. Rits de hoezen open en haal de inhoud eruit. Wikkel om de inhoud een schuimmatras en stop het terug in de hoes om te checken of het allemaal nog past. Zo ja, haal het geheel weer uit de hoes, spray het matras in met lijm en wikkel nogmaals om de inhoud. Stop het geheel weer terug in de hoes.

Stap 2 om je ingezakte bank te redden

Nu moeten de kussens waar je tegen leunt nog opgefrist worden. Ook hier rits je de hoezen open, maar je laat de inhoud zitten. Vul het kussen bij met nieuwe kussenvulling, rits de hoes dicht en je bent klaar. Heb je tijdens deze DIY opeens een vlek in de bank ontdekt? Check dan even deze tips voor het verwijderen van vlekken.

Meer lezen over banken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.hometalk.com

Reageer op artikel:
DIY: geef je ingezakte bank weer vorm
Sluiten