Lotte Wullems
Lotte Wullems Diy 13 mei 2017

DIY: gedroogde zeewier prints voor aan de muur

Geen liefhebber van zeewier zeg je? Think again!. Zeewier op je bord is misschien niet jouw ding, maar aan de muur vast wel! Want met deze DIY kun je met dit plantje – waar je op het strand waarschijnlijk niet eens naar omkijkt – hele originele prints maken. Het eindresultaat is een verbluffend leuk kunstwerkje.

Het strand op dus, op zoek naar zeewier! Tip: fijn, niet al te dik zeewier werkt het best bij dit project.

Psst.. wat met zeewier kan, kan ook met bloemen! Check deze DIY hier.

BENODIGDHEDEN

  • Zeewier
  • Bak met laagje water
  • Watermerkpapier (zoveel vellen als je zelf wilt)
  • Dun verfkwastje
  • Twee houten latten
  • Karton
  • Bakstenen, grote boeken of iets anders zwaars
  • Lijsten
  • Vliesdoek

Duur: paar dagen (in verband met drogen)

STAP 1

Verzamel zeewier van het strand en week dit in een bak met water, zodat alle viezigheid losweekt.

STAP 2

Ververs het water en stop een nieuw laagje in een bak waar een A4 vel in past. Leg nu één van de vellen met een stukje schoon zeewier erop in het laagje water. Zorg dat beide ondergedompeld worden en leg het zeewier zo neer hoe je wilt dat het uiteindelijk op het vel komt.

STAP 3

Haal het papier voorzichtig uit het water. Probeer ervoor te zorgen dat het zeewier in de juiste vorm op het vel blijft liggen wanneer het water eraf glijdt. Schuif het hier en daar recht met het kwastje.

STAP 4

Leg de houten lat op een tafel met daarop een stuk karton. Leg daarop het vel met het zeewier en daarbovenop voorzichtig een stuk vliesdoek. Dek het af met een stuk karton. Op deze manier kun je een aantal vellen op elkaar stapelen.

STAP 5

Wanneer je al je vellen gestapeld hebt, leg je de tweede houten lat op het laatste stuk karton. Daarbovenop komen de bakstenen, zware boeken of iets anders met veel gewicht. Laat de stapel een aantal dagen drogen. Je kunt er eventueel een fan op zetten om het proces wellicht te versnellen.

STAP 6

Haal na een aantal dagen het gewicht eraf. Wanneer de vellen droog zijn, kun je ze in een lijst stoppen. Als extra touch zou je het soort zeewier kunnen opzoeken op internet en met potlood op het vel erbij schrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gardenista

Reageer op artikel:
DIY: gedroogde zeewier prints voor aan de muur
Sluiten