Florence
Florence Diy 15 aug 2013

DIY: gedroogde bloemen worden ‘kunst’

Eigenlijk roept deze DIY een gevoel van nostalgie bij ons op. Vroeger tijdens de biologieles en in de tuin van onze ouders zochten en plukten we bloemen en bladeren, legden we deze tussen de bladzijdes van een dik boek om ze vervolgens vol trots op de ijskast en het prikbord te laten pronken. Nu laten we jullie een ‘volwassenere’ versie zien, waarbij de bloemen een geweldig onderdeel kunnen worden van je interieur. Kun je je ook nog de zeewier variant herinneren? Combineer beiden voor een speels effect.

Je moet wel even geduld hebben bij deze DIY, want het duurt even voordat de bloemen gedroogd zijn.

BENODIGDHEDEN
• Een gevarieerde selectie bloemen
• Bloemenschaar
• Stanleymes (of schaar)
• Lijm
• Kwastje
• Wit A3 papier (we raden aan iets dikker papier te nemen)
• Oude krant
• Stapel boeken
• Vintage lijst (of lijst naar keuze)

Duur: drie tot vier weken

STAP 1
Bereid de bloemen voor door eventueel vuil eraf te halen en onnodige bladeren van de takken te knippen. Dep de bloemen dan zo droog mogelijk en zoek een boek uit dat net zo groot is als de bloemen.

STAP 2
Scheur twee grote stukken krant af en leg één vel ergens op een pagina in het boek. Leg de bloemen erop en leg vervolgens daarop het tweede vel. Deze stap kun je meerdere malen in hetzelfde boek herhalen.

STAP 3
Als je klaar bent met de bloemen leg dan een aantal boeken bovenop het boek dat je hebt gebruikt voor extra druk. Laat de bloemen nu een week of drie/ vier drogen. Wanneer de weken voorbij zijn haal dan voorzichtig de bloemen ertussenuit. Let op, want het kan zijn dat ze blijven plakken aan de krant. Aangezien de kleine takjes heel fijn zijn, wees subtiel met lostrekken.

STAP 4
Haal de achterkant uit je lijst en leg deze op het A3 vel. Snijd het vel met het stanleymesje (of de schaar) langs de kant van het bord van je lijst om de juiste maat te krijgen.

STAP 5
Wanneer je dit hebt gedaan leg je de bloemen zo neer op het vel hoe jij ze straks wilt inlijsten. Ben je tevreden met je compositie smeer dan met het kwastje een beetje lijm op de achterkant van de bloem en plak deze vast aan het papier.

STAP 6
Plaats de lijst eromheen en klaar ben je. Gebruik een aantal verschillende formaten voor de lijsten en groepeer de bloemen voor een te gek beeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

apairandasparediy.com

Reageer op artikel:
DIY: gedroogde bloemen worden ‘kunst’
Sluiten