Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 21 okt 2020

Deze gedraaide kaarsen zijn een hit op Instagram – en zo maak je ze zelf

Als je veel op Instagram te vinden bent, kan je vast beamen dat de gedraaide kaarsen je de laatste tijd om de oren vliegen – figuurlijk gezien dan. Gedraaide kaarsen zijn hot, en we snappen wel waarom: kaarsen zijn al lang niet meer alleen bedoeld om op te laten branden, maar zijn ook een tof statement in huis.

Collega Rachelle van NSMBL maakten zelf deze twisted candles, en we zijn helemaal om.

Dit heb je nodig voor jouw eigen gedraaide kaarsen

  • (Oude) kaarsen
  • Warm water
  • Grote pan
  • 20 minuten van je tijd

Het water dat je in de vaas doet, moet warm zijn. Maar let op: zorg ervoor dat het water niet te heet is, want dan blijft er niets meer van je kaars over. Uiteindelijk moet de kaars zacht en soepel zijn, maar niet t├ę vloeibaar. Klinkt nu nog een beetje vaag, maar het is een kwestie van trial and error.

> Meer doen met kaarsen? zelf kaarsen maken van restjes kaarsvet in huis

Zo ga je te werk

Vul een grote pan met water. De kaars leg je met de punt in het water. Zorg er wel voor dat het uiteinde van de kaars, dat is de kaarsenhouder komt, uit het water blijft steken. Dat gedeelte van de kaars mag niet warm worden. Laat dit ongeveer 15 minuten staan, zodat het kaarsvet warm kan worden.

Na 15 minuten kan je de kaars uit het water halen. Leg de kaars op het aanrecht, maak ‘m plat (gewoon met je handen, of gebruik met beleid een deegroller), pak de kaars vast bij beide uiteindes, en draaien maar.

Nog meer DIY’s die leuk zijn om te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze gedraaide kaarsen zijn een hit op Instagram – en zo maak je ze zelf
Sluiten