admin
admin Diy 13 mei 2014

DIY: ga voor gaas met deze mand

Bij gaas denk je al snel aan een kippenhok of omheining voor de planten. Met deze mand ga je voor gaas, maar sta je zeker niet voor schut.

Benodigdheden
• gaas op rol
• ijzerdraad
• draadtang
• tang met ronde bek
• rechte hoek, bijv stalen lineaal met hoek van negentig graden
• eventueel spuitverf

Stap 1
Rol het gaas uit en maak het plat om het makkelijker te kunnen knippen. Knip de onderkant en zijkanten van het mandje op maat uit het gaas. Gebruik een scherpe tang hiervoor en knip zo mogelijk dicht bij de randen van het gaas om scherpe, uitstekende draadjes te voorkomen. Tel de hokjes om de omtrek van de mand even groot als de onderkant te maken. Laat de zijkanten ongeveer twee hokjes hoger en breder dan je het eindresultaat wilt.

Stap 2
Versterk de bovenkant van de mand door de bovenste twee hokjes naar buiten te vouwen, over de hokjes die eronder liggen heen. Laat hierbij het gaas als een soort plattegrond liggen, vouw het mandje nog niet in vorm. Het makkelijkst is om een zware lineaal te gebruiken die een rechte hoek weergeeft. Je vouwt het gaas hier overheen. Knijp de randjes dicht met een tang.

Stap 3
Vlecht de onderkant van de mand aan het grote stuk vast met ijzerdraad. Knoop het begin en einde van het ijzerdraad vast door het vast te draaien met een tang.

Stap 4
Vouw nu één voor één de zijkanten om zodat het de vorm van een mand krijgt. Dit doe je op dezelfde manier als het omvouwen van de bovenkant van de mand, dus met de stalen lineaal. Tel voor de zekerheid goed de hokjes zodat je de zijden even lang als de zijden van de onderkant maakt. Wanneer je een zijde hebt gehad, vlecht je deze weer vast aan de onderkant, zoals bij de stap hiervoor. Vouw daarna de volgende zijkant om, vlecht deze weer vast en herhaal deze stappen tot je bij de laatste hoek komt.

Stap 5
Vouw de resterende hokjes, die je bij stap 1 extra hebt overgelaten, om de zijkant heen om de rand sterker te maken. Vlecht deze randen stevig aan elkaar vast met ijzerdraad.

Stap 6
Deze stap is optioneel. Als je het mandje liever in een andere kleur wilt dan zilver, dan kun je het mandje verven met een spuitbus. Spuit hem goud of een leuk kleurtje.

De mand staat leuk in de woonkamer met bijvoorbeeld magazines, of in de badkamer met handdoeken erin. Je kunt er ook nog een leren handvat aan maken.

Toch niet helemaal duidelijk? Bekijk de video voor deze tutorial:

homemadebycarmona.blogspot.nl

Reageer op artikel:
DIY: ga voor gaas met deze mand
Sluiten