Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 8 sep 2018

Met deze DIY kom je voor eens en voor altijd van je fruitvliegjes af

Word jij er ook helemaal gek van als jouw prachtig tentoongestelde fruit omringd is door tientallen fruitvliegjes? Het ziet er onsmakelijk uit, en ze zijn nog moeilijk weg te krijgen ook! Tijd om daar wat aan te doen met deze simpele DIY.

Fruitvliegjes zijn naast dat ze super irritant zijn, maar gelukkig voor ons ook vrij voorspelbaar. Ze komen af op fruit en etensresten in de keuken. Je zou dus denken dat je daar makkelijk wat aan zou kunnen doen, toch?

Fruitvliegjes: hoe kom je er van af?

Fruitvliegjes vermenigvuldigen zich ontzettend snel. Ze komen je huis binnen door kiertjes en gaatjes en verblijven vervolgens in je keuken. Binnen iets meer dan een week is een pasgeboren fruitvliegje alweer volwassen, dus binnen no time heb je een hele verzameling aan vliegjes.

Fruitvliegjes bestrijden: zo kom je af van die vervelende fruitvliegjes

Je kan al wat voorzorgsmaatregelen treffen om de plaag tegen te gaan of het te verminderen. Vermijd dan ook fruit dat over de datum is en andere etensresten. Zorg dat je gootsteen en je aanrecht schoon zijn en dat je regelmatig je prullenbak leegt.

Wat heb je nodig?

Iedereen heeft wel een lege pot liggen. Denk aan een lege pot pindakaas, appelmoes of pak gewoon een mason jar. Schenk appelazijn in het potje of glas totdat de onderkant is bedekt. Voeg vervolgens een klein scheutje afwaszeep toe. Dit heb je nodig om ervoor te zorgen dat de vliegjes vast komen te zitten. Daarna doe je een stukje folie over de bovenkant die je vast zet met een elastiekje en prik je een paar gaten in de bovenkant. Et voilà! De vliegjes blijven weg en je keuken is weer van jou!

Meer handige DIY’s?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze DIY kom je voor eens en voor altijd van je fruitvliegjes af
Sluiten