Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 28 mei 2021

DIY: zó maak je jouw eigen wollen tapijt (en dat is makkelijker dan je denkt)

Een wollen tapijt is lekker warm aan de voetjes en staat goed in elk interieur. Het is waarschijnlijk iets wat je normaal gesproken in de winkel koopt, maar zeg nou zelf, zelf je eigen wollen tapijt maken is toch net zo leuk? En het is makkelijker dan je denkt (houden we van).

Jouw eigen wollen tapijt maak je met de volgende DIY van Brittni Mehlhoff van papernstitchblog. We zijn er zo gek op dat we ‘m ook met jullie wilde delen.

DIY wollen tapijt

DIY’s zijn erg leuk en maken je huis erg persoonlijk. Een zelfgemaakt item is uniek en daarom gaan we vandaag laten zien hoe je het wollen tapijt maakt volgens de DIY van Paperstitch.

Hoe maak je het tapijt

Natuurlijk is een zelfgemaakt tapijt ook nog eens een stuk goedkoper, dus laten we beginnen met wat je nodig hebt. Voor bovenstaand vloerkleed wil je de volgende dingen even in huis halen:

Nu kan je gaan beginnen

Eerst ga je kijken naar hoe lang/groot je jouw vloerkleed wilt hebben. Rol het gaas uit en knip stukjes af met de schaar totdat je tevreden bent met de grootte. Vervolgens kan je beginnen met het afsnijden van stukjes van de katoenen paspelband. Houdt deze 10 centimeter per stuk.

Zorg ervoor dat ze niet te veel afwijken van deze 10 centimeter want anders ziet je vloerkleed er niet gelijkmatig uit. Oh en onthoud: je zal meer kantoen nodig hebben dan je denkt. Voor dit vloerkleed is meer dan 200 meter katoen gebruikt. Dat is veel katoen!

Alles wat je wilt weten over een wollen vloerkleed (lekker warm aan de voetjes!)


Je kan hierbij rekening houden met hoe kleiner de paspelband, hoe meer je nodig hebt om je vloerkleed volledig te bedekken. Gelukkig is het allemaal redelijk betaalbaar en al helemaal als je bedenkt dat een wollen tapijt in de winkel zo een paar honderd euro kost.

Katoen weven tussen het net

Nu is het tijd om de katoenen stukken tussen het netrooster te weven. Trek de stukken daarna naar boven en bind ze samen met een rubberen band vast (of knoop ze vast met een dubbele knoop, dit kost wel meer tijd). Pluis de stukken eruit zodat ze meer een pompomvorm krijgen.

Herhaal dit totdat je net(ten) volledig hebt bedekt met katoen. Mocht je een heel groot wollen tapijt willen maken dan kan je meer netten aan elkaar ‘weven’. Weef de katoenen stukken door de uiteinden van elk stuk gaas en bindt deze aan elkaar vast.

Doe dit aan alle uiteinden totdat het kleed goed vast zit aan het andere kleed. Knip tot slotte eventuele randen of uitstekend katoen weg en je bent klaar! Een makkelijke DIY die misschien wel wat tijd in beslag neemt maar daar krijg je een uniek (en goedkoop) wollen tapijt voor terug.

Huisdieren en kinderen in huis? Let dan hier op als je een vloerkleed wilt kopen

Wollen tapijt
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Papernstitchblog

Reageer op artikel:
DIY: zó maak je jouw eigen wollen tapijt (en dat is makkelijker dan je denkt)
Sluiten