DIY: een Room(ed) spray in vijf minuten

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer een heel simpele DIY room spray, ofwel Room(ed) spray, waar je huis heerlijk van gaat ruiken.
Tijd: 5 minuten
Budget: 10 euro (maar waarschijnlijk heb je alle benodigdheden wel in huis)

Benodigdheden

  • Een sprayflacon van 150 ml.
  • Eén deel gedistilleerd water
  • Eén deel alcohol. Wij gebruikten wodka, omdat wodka de minst sterke geur heeft
  • 10-15 druppels geurolie
  • Deze printable voor het etiket
  • Plakbandje of lijm

Stap 1

Vul de helft van je flacon met wodka en vul de flacon daarna verder met het gedistilleerd water. De alcohol is essentieel, aangezien water en olie niet met elkaar mixen. De alcohol helpt daarbij! Druppel tot slot tien tot vijftien druppels olie in de flacon en schud de mix goed door elkaar.

Stap 2

Print op iets dikker (foto)papier deze printable uit. Ook wanneer je een grotere flacon hebt kun je het etiket gebruiken. Knip ‘m uit en plak ‘m op de flacon en sprayen maar! Schud de flacon elke keer als je de spray gebruikt wel even goed door.

MEER VOOR EEN SCHOON EN FRIS HUIS
Wij hebben een voorkeur voor natuurlijke materialen en producten. Daarom: 8 schoonmaak hacks met natuurlijke producten en als je geen tijd hebt voor een grote schoonmaak ruikt je huis met deze tricks binnen no time fris en schoon.


Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: een Room(ed) spray in vijf minuten
Sluiten