Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 16 okt 2018

DIY: een keukenblad van beton maken doe je zo

Oude fabrieksgebouwen laten we het liefst zoals ze zijn – lekker stoer en ruig – en als we toevallig niet in zo’n industrieel pand zitten, dan zorgen we er met DIY’s wel zelf voor dat ruimte die rauwe look krijgt. Datzelfde geldt voor de keuken, en daarbij komt deze DIY vast van pas! Zo maak je een keukenblad van beton:

Zelf een keukenblad van beton maken… dat klinkt misschien als een hele opgave, maar eigenlijk valt het reuze mee.

Ben je ervan overtuigd dat jouw keukenblad een betonlook moet krijgen? Dan heb je nu twee opties: óf je maakt een heel nieuw keukenblad van beton (vooral van toepassing als je een geheel nieuwe keuken installeert) óf je geeft je oude keukenblad een nieuwe betonlook.

Optie 1: keukenblad van beton storten

Deze optie is vooral voor de ervaren DIY’ers en vraagt om geduld en precisie. Bepaal allereerst de maat van je blad en bedenk welke ‘gaten’ je in het blad moet maken voor eventuele leidingen en wasbakken etc. De hoeveelheid betonmix is afhankelijk van de oppervlakte en dikte van het blad. Neem vooral niet te weinig, want tijdens je project wil je absoluut niet nog een nieuwe mix aanmaken. Hoe je precies te werk gaat, wordt heel duidelijk uitgelegd op Infonu.nl

Optie 2: keukenblad een betonlook geven

Heb je al een keuken en wil je die een stoere look geven? Dan is dit een fijne optie èn ook nog eens een stuk makkelijker dan de eerste. Afhankelijk van de ondergrond kies je een goede betonverf primer èn een betonverf voor de tweede laag. De betonverf van Palet is een goede optie. Hier vind je verschillende soorten betonverf en onderstaand filmpje laat zien hoe je de verf goed kunt aanbrengen. Eindig altijd met een goede vernislaag.

Om precies te zien hoe je het keukenblad een betonlook geeft, kun je even een kijkje nemen op A Beautiful Mess.

De industriële keuken

Maar hoe combineer je dat keukenblad van beton nou met de rest van de keuken? Een betonnen aanrecht staat gaaf met hout. Geef de keuken een nonchalante look door houten planken te layeren. Wat dat precies is laten we je zien in dit artikel. Kunnen de kastjes ook wel een upgrade gebruiken? Nieuwe knoppen of grepen maken al een wereld van verschil! Lees hier onze tips om je oude keuken een upgrade te geven. Ook leuk: de mooiste werkbladen voor in de keuken.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: een keukenblad van beton maken doe je zo
Sluiten