Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 2 jan 2016

DIY: faux leather laptopsleeve

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een laptopsleeve van faux leather, super easy te maken!
Tijd: 30 minuten
Budget: ongeveer €20

Benodigdheden:

  • Een stuk faux leather. Echt leder kan natuurlijk ook, maar faux leather is vaak extra gevoerd. Wel zo zacht!
  • De exacte afmetingen van je laptop
  • Een lineaal of meetlint
  • Een scherpe schaar of een scherp mesje met snijmat
  • Een mooie (druk)knoop
  • Eventueel spelden
  • Naald en draad of eventueel een naaimachine

Stap 1

Meet de dikte, breedte en lengte van je laptop op. Heb je, net als wij, een vrij platte laptop? Dan is het niet nodig om de dikte op te meten, reken dan één of twee centimeter extra in de breedte. Knip de stof ruim af. Vouw de stof om je laptop heen en knijp aan de zijkanten van de laptop de stof nog even samen met je duim en wijsvinger. Zo kun je kijken of er genoeg ruimte is om de twee kanten aan elkaar te naaien.

Stap 2

Knip of snijd de stof op de juiste maat. Knippen is makkelijk, maar snijden met een scherp mes geeft vaak het mooiste resultaat. Leg de stof om de laptop heen om te checken of de maten kloppen. Sla de hoes om zodat je kunt zien waar de knoop ongeveer moet komen. Wij hebben de omslag op ongeveer 1/3 van het oppervlak gevouwen. Zet op de gewenste hoogte een streepje aan de binnenkant van de stof.

Stap 3

Schuif nu de laptop opzij, vouw de stof tot de streep en zet de twee lagen vast met spelden. Nu kun je met de hand de stof aan elkaar naaien, maar als je een naaimachine tot je beschikking hebt is het ook handig om de stof even in één rechte lijn door de machine te halen. Wanneer je de laptopsleeve met de hand wilt naaien, kun je dat het beste doen met de festonsteek. Deze steek is heel simpel én ziet er ook mooi uit. Als je deze steek nog niet onder de knie hebt, kun je deze video bekijken voor meer uitleg!

Stap 4

Heb je de zijkanten vastgenaaid? Dan is het tijd voor de laatste stap: de knoop! Heb je een normale knoop? Dan kun je heel gemakkelijk een knoopsgat in de stof knippen. Het voordeel van faux leather is dat het niet rafelt, maar voor de stevigheid kun je kleine steekjes rondom het gat naaien. Wij kozen voor een drukknoop, even vastzetten, and you’re all done!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Heb je vragen over deze laptopsleeve of over de producten die wij gebruiken? Wij helpen je graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: faux leather laptopsleeve
Sluiten