Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 26 jul 2020

Aan de slag met droogbloemen – maak zelf deze toffe bloemenslinger

Het kan je niet ontgaan zijn dat droogbloemen in je interieur de laatste tijd helemaal hip zijn. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook een duurzaam alternatief voor die wekelijkse bos bloemen. Bex Partrigde schreef het boek ‘Droogbloemen’, en wij mogen vandaag een van de bijzondere DIY’s uit het boek met jullie delen.

Het idee van deze bloemenslinger is dat je de losse bloemen die je van jouw eerdere projecten hebt overgehouden, kunt opmaken. Mocht dit de eerste droogbloemen-diy zijn waar je je aan waagt, dan kan je uiteraard voor deze DIY zelf bloemen kopen. Of nog leuker: zelf bloemen drogen kan natuurlijk ook.

Etherische bloemenslinger uit het boek Droogbloemen

Dit werkstuk is heel eenvoudig om te maken en geeft toch een spectaculair effect. Bovendien kun je alle overgebleven losse bloemen erin verwerken.

Dit heb je nodig voor jouw slinger van droogbloemen

  • Gouddraad;
  • Verschillende zaaddoosjes, bloemen en graspluimen;
  • Een voorwerp om ze aan op te hangen. Zelf heb ik een zeef gebruikt.

Voor dit project hoef je niet speciaal bloemen te kopen. Met bloemslingers breng je meer textuur en mooie accenten aan als je ze in een groepje ophangt, maar ook wanneer je ze elk afzonderlijk tussen fotolijstjes of schilderijen hangt zien ze er geweldig uit.

diy droogbloemen slinger
Fotografie: Laura Edwards

Zo maak je deze etherische bloemenslinger

  1. Knip een stuk draad van zo’n 30 cm af of laat de lengte afhangen van de plek waar de slinger komt te hangen.
  2. Wikkel het uiteinde van de draad een paar keer om de steel van een bloem. De stelen kunnen teer zijn, dus werk voorzichtig zodat ze niet knakken.
  3. Kies een onderlinge afstand tussen de bloemen waarbij elke bloem genoeg ruimte krijgt om goed tot z’n recht te komen.
  4. Maak het aantal met draad omwikkelde bloemen dat je nodig hebt.
  5. Je kunt de draden elk afzonderlijk ophangen op een plekje dat je hebt uitgekozen, maar je kunt ze ook vastmaken aan een zeef of zelfs aan een dikke tak.

Ook leuk om te lezen: 5 manieren om gedroogd pampasgras in huis te verwerken

Het boek Droogbloemen van Bex Partridge staat vol met ideeën en inspiratie voor styling met gedroogde bloemen. Je vindt er niet alleen prachtige DIY’s zoals in het artikel hierboven, maar ook veel informatie over het zelf drogen van bloemen. De prachtige foto’s van fotograaf Laura Edwards maken het boek helemaal af.

Het boek is nu te koop voor €22,50 in de (digitale) boekhandel.

Andere leuke DIY’s om mee aan de slag te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de slag met droogbloemen – maak zelf deze toffe bloemenslinger
Sluiten