Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 1 jul 2021

Onze lievelings DIY van het moment: droogbloemen in een borduurring

Deze zomerse DIY met droogbloemen is makkelijk, leuk om te maken en het meeste heb je er waarschijnlijk al voor in huis. Je kunt de droogbloemen die nét te klein zijn voor dat mooie boeket namelijk voor deze DIY gebruiken.

Repeat after me: droogbloemen zijn altijd een goed idee. Dus doe een lekker creatief dit weekend en maak deze DIY voor bij jou in huis.

Dit heb je nodig voor deze Do It Youself

  • Borduurring (met één ring kan je twee droogbloemenkransen maken)
  • Dun touw
  • Secondenlijm
  • Droogbloemen die in het frame passen
  • Optioneel: verf om het frame een ander kleurtje te geven

Wij hebben ervoor gekozen om een borduurring te gebruiken in deze DIY, omdat de borduurring erg stevig is. Je kunt uiteraard ook andere ronde frames gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze ook een stuk dunner kunnen zijn (en daardoor dus sneller kapot kunnen gaan).

Zo maak je jouw eigen droogbloemenkrans

Stap 1: Als je het (houten) frame een ander kleurtje wilt geven omdat dat beter bij jouw interieur past, dan is dat de eerste stap. Een dun laagje verf droogt het snelste, dus zorg ervoor dat je geen te dikke laag aanbrengt.

Wil je gewoon een houten frame houden, dan kan je meteen doorgaan naar stap 2.

Heb je een bos droogbloemen in huis? Op deze manier blijven ze langer mooi

Stap 2: Knoop het touw aan de zijkant van het frame vast met een klein knoopje. Smeer een klein beetje secondelijm aan de andere kant van het frame, zodat het touw straks beter blijft zitten wanneer je het om het frame heenwikkelt. Dit is echter optioneel – als je niet met secondelijm aan de slag wilt, is dat ook prima. De kans dat het dan wegschuift is alleen wel groter.

Stap 3: Wikkelen, wikkelen, wikkelen! Wikkel het touw zo vaak om het frame totdat je de gewenste dikte hebt. Maak het touw vast met een klein knoopje en verstop dit achter de rest van het touw.

Stap 4: Als je de droogbloemen nog niet op maat geknipt had, dan kan je dat nu doen. Vervolgens is het een kwestie van compositie. Welke bloem staat waar het mooiste? Steek de bloemen tussen de touwtjes door en ze blijven netjes op hun plek zitten.

Als je de bovenstaande stappen ook nog in beeld wilt zien, bekijk dan vooral de onderstaande Tiktok-video die wij op Pinterest tegenkwamen. Zo zie je hoe makkelijk en leuk het is om deze DIY te maken.

The best of both worlds: dit huis staat vol met droogbloemen en planten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onze lievelings DIY van het moment: droogbloemen in een borduurring
Sluiten