Ga voor een uniek interieur met dip dye schilderijen én een kast met verfspatten

Het liefst gaan we allemaal voor een uniek, bijzonder interieur. Een interieur waarbij je gasten ‘wauw’ zeggen als ze binnen komen lopen. Het liefst gaan we dan voor één bijzondere eyecatcher waar je oog meteen naar toe getrokken wordt. De twee DIY’s die we in dit artikel delen, zijn daar zeker een voorbeeld van. Wij presenteren: dip dye schilderijen en een gewaagde (maar super toffe) kast met verfspatten.

Dip dye schilderijen

Deze DIY is zo gemakkelijk dat je er slechts een paar minuten (oké, exclusief de droogtijd) mee bezig bent. Toch zorgen deze dip dye schilderijen voor een unieke, persoonlijke touch in je huis. Kijk, daar houden we van.

servicolor

Dit heb je nodig:

  • Oude schilderijtjes, bijvoorbeeld van de kringloop. Hier scoor je veel vintage schilderijen voor weinig. Koop je liever een nieuw schilderijtje? Neem dan eens een kijkje bij deze fotolijstjes, en print een mooie afbeelding uit die je er in kan verwerken.
  • Afplaktape
  • Verf in de kleuren van jouw interieur
  • Een sponsje om mee te verven
  • Oude kranten

Leg een oude krant op jouw tafel/werkbank om verfvlekken te voorkomen. Bepaal tot waar je de schilderijtjes een kleurtje wil geven, en plak dit af met afplaktape voor kwetsbare ondergronden. Zorg ervoor dat ook goed alle hoekjes zijn afgeplakt, want je wilt niet dat er ineens een extra streep over je schilderijtje loopt.

followthecolours
followthecolours

Doe wat verf op het sponsje, en dep dit voorzichtig op het schilderij. We gebruiken hiervoor een sponsje, omdat een verfkwast op zo’n kleine ondergrond soms strepen kan maken. Een sponsje is preciezer (en neemt ook gemakkelijker sierlijke randen mee). Speel met de afbeeldingen op het schilderij. Laat bijvoorbeeld nét de ogen van een persoon nog zien, zoals op de afbeelding hieronder. Hang je meerdere schilderijen bij elkaar, kies er van voor om van één schilderijtje alleen de bovenkant te doen. Wees speels en creatief voor die unieke look die je nergens anders ziet.

En that’s it, eigenlijk. Laat ‘m alleen nog even drogen, en trek de afplaktape er natuurlijk voorzichtig af. Je schilderij is meteen klaar om de kamer op te fleuren.

Kast met verfspatten

Zeg je Jackson Pollock, dan zeg je verfspatten. Mocht je de luxe niet hebben om een echte Jackson Pollock in huis te halen, dan maak je toch gewoon zelf kast met verfspatten? Veel meer dan verf en kwasten heb je er niet voor nodig. Zo’n unieke kast met verfspatten werkt extra goed in een rustig, modern en strak ingericht huis. Op die manier wordt jouw kast namelijk dé eyecatcher in jouw interieur. En het leuke is, die heb je dan helemaal zelf gemaakt!

theurbnite

Dit heb je nodig:

  • Basis grondverf voor hout in de kleur waarin jij de kast zelf wilt schilderen
  • Verf in de kleur(en) waarmee je verfspatten wilt maken
  • Kwasten
  • Schuurmachine of schuurpapier
  • Afdekzeil

Bij lekker weer raden we aan om dit DIY project buiten aan te passen, want je wilt natuurlijk niet dat er ook verfspatten komen op plaatsen waar ze helemaal niet mogen komen. Leg daarom een groot grondzeil op de grond (en leg de hoeken eventueel vast met bakstenen of iets anders zwaars).

Schuur de kast helemaal op, en verf de kast met een eerste laag grondverf. Dit kan wit zijn, maar denk ook eens out of the box door twee felle kleuren met elkaar te combineren. Laat de grondverf goed drogen.

Pinterest

Wanneer de grondverf kurkdroog is, kun je verder met het leukste gedeelte: de verfspatten! Dip een schone kwast in de tweede kleur verf die je gekozen heb, ga op ongeveer een meter afstand staan en maak een Harry Potter-achtige zwaai met je kwast. Je kunt de verfspatten niet arrangeren, je weet dus nooit van te voren hoe jouw kast er precies uit komt te zien. Maar dat maakt het alleen maar leuk, toch?

Ga door met deze handeling totdat je tevreden bent met je kast. Wil je toch iets grotere verfspatten? Zet dan een stapje naar voren. Voor iets kleinere spatten zet je een stap naar achteren, of doe je minder verf op de kwast. Als je klaar bent laat je deze verf ook weer goed drogen. Lak de kast eventueel af met een glanzende lak, en klaar is jouw unieke kast à la Jackson Pollock.

Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan vooral even op het woonplatform van KARWEI. Of ga langs bij een

In samenwerking met Karwei

Reageer op artikel:
Ga voor een uniek interieur met dip dye schilderijen én een kast met verfspatten
Sluiten