Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 20 november 2014

DIY: creatief met klei

Potjes, bakjes en schaaltjes heb je nooit genoeg. Ze zijn multifunctioneel en komen in alle maten, kleuren en materialen. Zo kwamen wij een ontzettend leuk bakje van klei tegen met een mooie afdruk van een varen-blad.

Vandaag doen we dus even heel creatief met klei en laten we zien hoe je zelf zo’n kek bakje maakt. Lees verder voor de benodigdheden en het simpele 4-stappenplan.

BENODIGDHEDEN

  • Klei
  • Een glazen potje
  • Bodylotion
  • Mes
  • Deegroller
  • Een blad (hier gebruiken we een varen)
  • Krantenpapier

STAP 1
Smeer het glazen potje in met bodylotion zodat de klei straks niet blijft kleven aan het glas.

STAP 2
Rol de klei uit tot een platte massa met behulp van de deegroller. Gebruik vervolgens het mes om een rondje uit de klei te snijden met dezelfde afmetingen als de onderkant van het glazen potje.

STAP 3
Rol de rest van de klei tot een grote platte massa, die je om het potje heen kan rollen. Waar de uiteinden elkaar raken, snijdt je de klei af en maak je het omhulsel dicht. Zorg ervoor dat het omhulsel aan de onderkant nog een paar centimeters uitsteekt. Dit uitstekende klei vouw je om de onderkant zodat het ronde stuk nu ook vast zit aan het omhulsel.

STAP 4
Druk nu het blaadje op de zijkant van het kleien omhulsel. Plaats je vingers aan de binnenkant van het potje zodat je het blad goed kan aandrukken en de afdruk beter zichtbaar wordt. Laat de klei een uurtje drogen, haal dan voorzichtig het glazen potje eruit en laat het een nachtje goed drogen. Zo weet je de volgende dag zeker dat je zelfgemaakte potje klaar is. Gebruik het als pennenbakje of zet het gewoon neer als een leuke decoratie!

www.poppytalk.com

Reageer op artikel:
DIY: creatief met klei
Sluiten