Florence
Florence Diy 3 augustus 2013

DIY: creatief met een aardappel

Ooit geweten dat je naast het eten van een aardappel ook heel creatief bezig kunt zijn met deze groente? Nee? Nou wij ook niet. Tot nu! We hebben vandaag een te gekke DIY voor een origineel kussen, maar we moeten er wel bij zeggen dat deze misschien iets meer voor de doorgewinterde DIY’er is. Tenzij jij ook heel handig bent met een naaimachine natuurlijk.

BENODIGDHEDEN

• Twee soorten stof naar eigen keus (wij raden wel aan voor de gedrukte kant katoen te gebruiken). De maat hangt af van het formaat kussen dat je erin wilt stoppen. Zorg dat je altijd wat extra stof neemt dan de exacte maat.
• Bies (dit is het randje tussen de twee stoffen. Is optioneel, maar zorgt wel voor het mooiste resultaat)
• Rits of knopen (indien je het kussen niet dicht wilt naaien)
• Aardappel
• Verf die je kunt gebruiken op stof
• Naaimachine, schaar en mes

STAP 1
Snijd de aardappel doormidden en kerf aan één kant de figuur die je wilt gebruiken, in dit geval een plusje.

STAP 2
Snijd de stukken stof in het juiste formaat. Let dus op dat je altijd wat extra stof gebruikt, anders past het kussen er straks niet in. Je ‘verliest’ namelijk nog een stuk wanneer je de stof aan elkaar naait met de bies ertussen en wanneer je er nog een rits tussen plaatst.

STAP 3
Doop de aardappel in de verf en begin met het bedrukken van de stof. Dat de afdrukken onregelmatig zijn, geeft wat ons betreft juist een stoer effect. Laat de stof drogen.

STAP 4
Nu komt het lastigere deel. Zet de bies aan de binnenkant van de stof vast met speldjes, zodanig dat wanneer je de goede kant weer naar buiten duwt het ronde deel van bies uitsteekt. Naai dit vast.

STAP 5
Vervolg stap 4 rondom het hele kussen. Indien je er een rits in wilt hebben, naai deze dan ook alvast aan een stuk stof aan de binnenkant. Naai de andere kant vast zodra je het kussen erin hebt gestopt.

blogg.skonahem.com

Reageer op artikel:
DIY: creatief met een aardappel
Sluiten