Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 8 jun 2015

DIY: citronella kaars tegen muggen

Yay, het is zomer! Dat betekent lekker zonder jas naar buiten, blote benen èn warme slaapkamers, die jij opeens deelt met een paar stekende muggen. Argh! Niets is zo vervelend als dat zoemende geluid van die mug wanneer je net lekker in bed ligt en het licht al hebt uitgedaan. Dan moét en zal je die mug te pakken krijgen, maar wanneer je met een krant in de hand bovenop je bed staat, is die mug opeens nergens te bekennen.

Herkenbaar? Eerder lieten we al vijf middelen tegen muggen zien. Één van die middelen is citronella en daarom laten we vandaag zien hoe je zelf een citronella kaars maakt in van die leuke blikjes.

Benodigdeden

  • Recycled kaarsvet
  • Citronella olie
  • Lont (6x)
  • Leuke blikjes of tinnen doosjes (6x)
  • Essentiële olie
  • Saté prikkers (6x)
  • Lijm

Stap 1

Smelt allereerst het recycled kaarsvet samen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Stap 2

Lijm ondertussen de onderkant van de lont aan de bodem van het blik. Draai vervolgens het lontje om een saté prikker en leg de prikker op de rand van het blikje zodat de lont goed op zijn plek blijft.

Stap 3

Is het kaarsvet inmiddels gesmolten? Giet het dan in een hitte-bestendige schaal en giet daar 30 ml citronella olie en 15 ml essentiële olie (naar keuze) bij. Giet het geheel in de tinnen bakjes en wacht tot het hard wordt. Zet de kaarsjes buiten op een warme zomeravond en je weet zeker dat je niet gestoken zult worden!

Nu kunnen we ons zo voorstellen dat je die citronella kaars niet in de slaapkamer wilt branden. Wat je dan kan doen tegen muggen in de slaapkamer? Één van deze leuke ventilators in je kamer zetten bijvoorbeeld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

sugarandcharm.com

Reageer op artikel:
DIY: citronella kaars tegen muggen
Sluiten