Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 18 juni 2016

DIY: bordjes met grafische prints

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Deze keer: bordjes met grafische prints
Tijd: half uur (plus ongeveer vier uur droogtijd)
Budget: 8 euro

Benodigdheden

  • Klei
  • Verf (wij gebruikten muurverf, maar je kan het met elke hobby verf fixen)
  • Fles van glas (gebruik dit als roller)
  • Twee (of meer) penselen van verschillende dikte

Stap 1

Maak eerst bolletjes van de klei. Rol deze uit met behulp van een glazen fles totdat je de gewenste ronde vorm hebt.

Tip: als de klei gaat scheuren, kun je het best een druppeltje water op de klei laten vallen. Zo wordt de klei weer soepel.

Stap 2

Laat de bordjes ongeveer vier uur drogen en draai ze halverwege de droogtijd even om.

Stap 3

Wanneer de bordjes droog zijn, kun je ze voorzichtig van de droogplank afhalen. Nu kun je de bordjes met grafische prints voorzien. Wij geven je alvast wat voorbeelden maar je kunt natuurlijk zelf ook een paar prints bedenken. Maak gebruik van verschillende penselen: klein voor de details en groot voor de grotere oppervlakken. De verf droogt vrij snel, dus hier hoef je niet lang op te wachten met overschilderen.

Gebruik de bordjes om je sieraden tentoon te stellen of leg ze gewoon ter decoratie neer op een plank met meer gekke DIY’s en vondsten.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: bordjes met grafische prints
Sluiten