Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Decoratie 23 apr 2016

DIY: bohemian wanddecoratie

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een bohemian wanddecoratie van rietjes
Tijd: 45 minuten
Budget: 5 euro

Benodigdheden

  • Een houten stok of lat
  • Schaar
  • Wol
  • Rietjes
  • Washi tape

Tip: zwarte rietjes worden bijna niet verkocht in normale winkel, maar wel bij (horeca) groothandels. Of fix ze net als wij bij de bar van je favoriete café of restaurant!

Stap 1

Maak kleine tassels van een aantal strengen wol. Handig trucje: winkel de wol een aantal keer om een boek en knip één kant open. Zo zijn al je tassels dezelfde grootte. Om de wol bij elkaar te houden knoop je met een klein draadje de tassels bij elkaar. Knip dit draadje nog niet af, je hebt het weer nodig bij stap 3!

Stap 2

Vouw een streng wol dubbel en rijg de streng door het rietje. Knip de streng ruim af, straks maken we de slingers op maat!

Stap 3

Wij kwamen er later achter dat de tassels mooier zijn wanneer we zo ook ‘overdwars’ nog een keer bij elkaar bonden. Maak daarna de tassels vast – met het touwtje uit stap 1 – aan de streng wol uit het rietje.

Stap 4

Maak aan de stok een streng wol vast als ophangsysteem. Plak de vorm van de tassels met washi tape op de muur. Als je deze lijn globaal volgt, krijg je een mooi patroon dat door de contrasterende rietjes nog eens extra geaccentueerd wordt. Knoop alle tassels vast aan de stok en klaar is je bohemian muurdecoratie!

Wil je je complete interieur een fijne bohemian look geven? Bekijk dan ook dit artikel voor handige tips en dit moodboard voor nog meer inspiratie.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: bohemian wanddecoratie
Sluiten