Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 5 september 2015

DIY: boeketjes van verse kruiden en bloemen

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: boeketjes van verse kruiden en bloemen
Tijd: tien minuten
Budget: minder dan €2,-

Benodigdheden

  • Houten wasknijpers
  • Touw
  • Verse kruiden en bloemen
  • Schaar

Stap 1

Verzamel eerst al je kruiden en bloemen. Hiervoor hoef je echt niet naar een bloemenstalletje. Wij liepen gewoon over straat (in Amsterdam) en kwamen daar al genoeg bloemen en grassen tegen voor deze DIY.

>> met deze simpele tip wordt bloemschikken een eitje

Stap 2

Nu is het eigenlijk heel simpel. Sorteer de verschillende takjes op tafel. Maak stuk voor stuk kleine boeketjes en bindt deze om de knijper met een stuk touw. Sla dat touw meerdere malen om de knijper voor een brede rand. Maak een knoopje aan de achterkant et voilà!

Nu kun je de knijpers aan een kaartje klippen, bijvoorbeeld als uitnodiging of aan een menu- of naamkaartje. Maar je kunt de boeketjes ook op tafel leggen als decoratie bij een diner bijvoorbeeld of hang de knijpers aan een moodboard van gaas. Zo breng je meteen wat groen in de werkruimte!

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag!

Reageer op artikel:
DIY: boeketjes van verse kruiden en bloemen
Sluiten