Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Diy 15 juni 2018

DIY: Steel de show met jouw eigen (supersimpele) boekenbehang

Er zijn – in mijn opinie – weinig dingen die een appartement meer huiselijk maken dan boeken. Ze roepen niet alleen beelden van bank-boek-thee-avondjes op, maar verraden vaak ook iemands persoonlijkheid. Natuurlijk kun je gewoon een boekenkast kopen, maar een heel andere manier om ze in je huis te verwerken is met dit boekenbehang.

Foto van boekenbehang
House Homemade

Allereerst moet je natuurlijk boeken scoren die je kunt gebruiken (of misbruiken) voor je projectje. Tip: de kringloop is je beste vriend. Bedenk ook wat je aan de muur wilt hebben: oude boeken met wat vergeelde pagina’s geven een wat romantische tint, terwijl nieuwe boeken met witte pagina’s juist ook modern kunnen zijn. Denk ook eens aan kranten, strips of woordenboeken.

Foto van boekenbehang
Knick of Time

Boekenbehang ‘maken’

Als je prooi hebt verslonden (lees: pagina’s uit je nieuwe oude boek hebt geknipt of getrokken), kun je je boekenbehang op meerdere manieren creëren. Zorg er ten eerste voor dat je een schone muur heb; maak ‘m eventueel schoon met terpentine. Voor het opplakken van de pagina’s kun je dingen als PVA-lijm, ModPodge of gewoon behanglijm gebruiken.

Je kunt natuurlijk de muur insmeren, maar het is het handigst om de pagina’s zelf één voor één in te smeren met lijm en op te plakken. Maak ze glad met bijvoorbeeld een pinpas. Als alles op de muur zit, kun je er dan nog een laagje overheen smeren ter protectie. Tip: zorg er wel voor dat je weet in welke volgorde je de pagina’s wilt hebben vóór je met lijm in de weer gaat.

Foto van boekenbehang
House-nerd

Je kunt voor iedere muur gaan die je maar wilt. Maak een statement in je woonkamer met boekenbehang, gebruik die saaie muur boven de trap of fleur gewoon de wc op. Heb je meteen wat te lezen als je je behoefte doet.

Foto van boekenbehang
Jenny.gr

Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Toegegeven, het kost een paar uurtjes, maar het resultaat mag er zijn. Bovendien is het ook nog eens superleuk om te doen. Leuk projectje voor het weekend?

Meer lezen over boeken in je interieur?

 

Reageer op artikel:
DIY: Steel de show met jouw eigen (supersimpele) boekenbehang
Sluiten