Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Diy 18 apr 2020

Zo vrolijk: deze bloemenletter maak je binnen een handomdraai helemaal zelf

Kan jouw interieur wel wat extra vrolijkheid gebruiken? Haal dan deze week nog de spullen voor deze leuke bloemenletter DIY in huis. Dat kan gewoon online, want we gebruiken voor de letter nepbloemen. Extra fijn, want deze blijven natuurlijk oneindig lang goed. Zo krijg je jouw huis wel opgevrolijkt!

Deze iedereen die op zoek is naar een makkelijke, maar leuke DIY. Wij waren binnen een uurtje klaar, met een heel vrolijk eindresultaat!

Op je boodschappenlijstje voor jouw eigen bloemenletter

  • Papier maché letters
  • Steekschuim
  • Lijm
  • Nepbloemen
  • Schaar of nijptang
  • Mesje

Alle items zijn online te bestellen. Handig als je liever de deur niet uitgaat op dit moment. Ik bestelde de papier maché letters bij Pipoos, de kunstbloemen komen van de Action, en ook het steekschuin kochten we online.

Bij het kopen van de letters is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de letter. De letter die je op de foto ziet is 17 centimeter hoog. 10 centimeter is ook een gangbare maat bij papieren letters, maar dit raad ik niet aan. Deze zijn naar mijn mening te klein om de bloemen mooi te kunnen verdelen.

Zo maak je jouw eigen bloemenletter

Begin met het opensnijden van één kant van de papier maché letter. Snijd voorzichtig langs de randjes, en haal eventueel de vulling van de letter ook weg.

diy bloemenletter
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Leg het steekschuim naast de letter, en snijd het schuim in de vorm van de letter. Dit kan uiteraard met meerdere stukjes, als de hele letter maar gevuld is. Je maakt het schuim vast aan de letter met een beetje lijm. Druk het schuim voorzichtig aan, en laat even drogen.

diy bloemenletter
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed
diy bloemenletter
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Ondertussen kan je met een schaar of nijptang aan de slag. Alle bloemen moeten namelijk op maat geknipt worden. Zorg er voor de afwisseling voor dat je zowel grote als kleine bloemen hebt. De steeltjes moeten ongeveer net zo hoog zijn als de letter voor extra stevigheid.

De letter die ik gebruikt heb, was 5 centimeter dik. Dat betekent dus automatisch dat alle steeltjes ook ongeveer 5 cm waren.

diy bloemenletter
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Blijf de bloemen in het steekschuim steken totdat je het steekschuim niet meer zit. Wissel grote en kleine bloemen met elkaar af, en zorg er vooral voor dat je altijd blijft zien welke letter het is. Dat is natuurlijk veel leuker dan een ‘random’ bosje bloemen in steekschuim op de kast zetten.

Ben je helemaal tevreden? Zet je bloemenletter op een mooie plek in je interieur. Zo vrolijk!

diy bloemenletter
Bron: Sharon van der Werf voor Roomed

Nog meer leuke DIY’s om op te pakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo vrolijk: deze bloemenletter maak je binnen een handomdraai helemaal zelf
Sluiten