Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 22 apr 2018

DIY: een zomerse bloemenletter voor op je vensterbank

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leuker dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken (trust me, we get it). Maar daarom zijn er DIY’s! Deze week: een bloemenletter voor op de plank boven je bed, in je vensterbank of op de koffietafel!

Deze DIY is er een speciaal voor de zomer. Want de zomer schreeuwt bloemen. En laat dat nou nét het keyword van deze DIY zijn! Scroll snel verder.

Benodigdheden

  • Lijmpistool en lijmstokken
  • Schaar
  • Nepbloemen van uw keuze en kleur
  • Can met witte spuitverf
  • Papier maché letter
  • X-Acto mes of stanleymes

Stap 1

Snijd de bovenkant van de papier maché letter uit met behulp van het X-Acto mes of stanleymesje. Verwijder de vulling van de karton zodat de letter leeg is.

Stap 2

Breng in een goed geventileerde ruimte 2-3 lagen spuitverf aan op de binnenkant en buitenkant van de papier maché letter en laat elke kant ongeveer 1 uur drogen.

Stap 3

Zodra de verf droog is, verwijder stengels van de bloemen en snijd alle resterende delen weg zodat de bodem van de bloem enigszins plat is.

Stap 4

Breng een kleine bol van lijm aan de bodem van een bloem aan en plaats de bloem in de papier mache letter. Houd de bloem gedurende 15-20 seconden ingedrukt om de hete lijm iets te laten afkoelen. Herhaal deze stap tot je brief vol bloemen is!

Als je lege ruimtes in de letter overhoudt, kunt je ze invullen met individuele bloemblaadjes, kleinere bloemen of de bladeren van de stengels van de bloemen. Plaats ze gewoon waar je wilt en voeg kleine bolletjes van hete lijm toe om ze op hun plaats te houden.

Laat alle hete lijm volledig drogen et voila! Je bloemenletter is klaar.

Benieuwd naar het DIY project van vorige week? Check ‘m hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LuLu's

Reageer op artikel:
DIY: een zomerse bloemenletter voor op je vensterbank
Sluiten