Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Diy 18 aug 2018

DIY voor het weekend: een bloemenkroon voor aan de muur of waar dan ook

Vroeger geloofden mensen dat bloemenkransen tijden midzomerfeesten geluk brachten. En wat ons betreft doen ze dat nog steeds een beetje. Al is het maar, omdat we er heel vrolijk van worden. Bloemen zijn altijd een goed idee en dat is deze bloemenkroon al helemaal! Het allerleukste is misschien wel dat het zo gemakkelijk te maken is. Dit is hoe je zo’n prachtig exemplaar maakt. 

Bloemenkronen worden gebruikt om het huis, onze haren of een bijzondere gelegenheid zoals een bruiloft op te fleuren. Een hoepel vol met bloemen staat niet alleen prachtig, het ruikt ook erg fijn als je kiest voor geurige bloemen.

Makkelijk te maken

Vind je het wel leuk om aan de slag te gaan, maar ben je geen creabea? No worries! Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kan je deze bloemenkroon maken. Super leuk voor als je in een creative bui zit, maar ook erg gezellig om samen met je lievelingsnichtje te maken.

bloemenkroon 1

Bloemenkroon in alle maten en kleuren

Van vrolijke bloemen tot aan bladeren en besjes. Je kan de bloemenkroon opvullen naar wens, maak gebruik van je lievelingskleuren, geuren en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan glitters, sterretjes en mini lampionnen. Een grote bloemenkroon op de muur is een ware eyecatcher, maar een kleiner variant is ook erg lief!

Een grote hoepel is ideaal om te gebruiken als backdrop. Je kan er mooie foto’s voor maken, tof voor op een verjaardag, of voor een babyshower. Bloemenkronen worden ook vaak op bruiloften gebruikt, want bloemen en trouwen gaan hand in hand.

En zo pak je het aan

Het enige wat je nodig hebt is een hoepel of een andere ronde vorm. Als je een bloemenkrans wilt voor in je haar is een grote dunne haarband ook prima. Voor het bevestigen heb je bloemistentape of metaaldraad nodig. En last, but most important: verschillende soorten bloemen en planten.

Dit heb je nodig voor je bloemenkroon:

  • Een hoepel of andere ronde vorm
  • Bloemistentape of metaaldraad
  • Verschillende soorten bloemen en planten

De eerste stap is het plaatsen van een basislaag om de hoepel heen. Dit kan bijvoorbeeld met een klimop of grevillea, maar het kan ook met crêpepapier. En dan komt het leukste gedeelte het versieren met bloemen! Dit kan je het beste doen met bloemistentape of metaaldraad. De krans hoeft niet helemaal bedekt te zijn met planten, tenzij je dit graag wilt natuurlijk.

Nog meer DIY voor bloemen en planten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mooi wat planten doen

Reageer op artikel:
DIY voor het weekend: een bloemenkroon voor aan de muur of waar dan ook
Sluiten