Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 19 nov 2016

Dit is de makkelijkste manier om zelf een betonnen plantenpot te maken

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leukers dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt én waarmee je heel wat geld kunt besparen. Deze week: een betonnen plantenpot.

Youtuber TheGnextdoor laat ons in onderstaande video zien hoe zij een betonnen plantenpot maakt. En haar manier is daarmee ook meteen de allermakkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen. Het enige wat je de komende even dagen moet doen is verschillende bakjes en bekertjes van plastic of karton verzamelen.

Een eigen ontwerp als eye catcher

Benodigdheden

  • Bekertjes en bakjes van plastic of karton (in verschillende maten)
  • Cement
  • Water
  • Roerstokje
  • Oude lepel of schepje
  • Stenen of zand om de mal mee te verzwaren
  • Kleine (vet)plantjes

Mix het cement zoals op de verpakking staat beschreven. Waarschijnlijk heb je ruim genoeg, dus waarom maak je niet een hele verzameling? De perfecte manier om je plantjes te clusteren. In dit artikel vertellen we je alles over deze handige designer trick.
Laatste tip: laat het cement zeker 24 uur drogen voordat je de betonnen plantenpot uit de mal haalt. Heb je een grotere mal gemaakt met bijvoorbeeld een emmer? Dan heeft het cement nog wat extra droogtijd nodig.

Benieuwd naar meer DIY’s met beton?

En check gelijk ook even deze Inspiratieboost met de mooiste voorbeelden van beton in de woonkamer. Succes!

www.youtube.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit is de makkelijkste manier om zelf een betonnen plantenpot te maken
Sluiten