admin
admin Diy 24 januari 2014

DIY: betonnen boekensteun met te gekke structuur

Iedereen herkent het wel: je koopt een nieuwe televisie of ander groot apparaat, maakt de kartonnen verpakking open en schuift er vervolgens eerst een groot stuk piepschuim uit waar het apparaat door wordt beschermd. Onhandig, want dat past nooit in één keer in de vuilnisbak en als je het in stukken breekt, ligt heel je vloer onder de kleine witte bolletjes. Het stuk piepschuim zal je sowieso wel weggooien, maar waarom zou je er niet eerst iets leuks mee maken? Zoals een betonnen boekensteun bijvoorbeeld! Het piepschuim zorgt daarbij voor een super toffe structuur.

BENODIGDHEDEN

• Piepschuim verpakking
• Betonmix
• Stanleymes
• Eventueel: duct tape

STAP 1 + 2
Pak je piepschuim verpakking en zoek naar een leuke vorm om je boekensteun van te maken. Om er twee te maken, is het het mooist als de vorm twee keer in het piepschuim terug te vinden is. Gooi er wat water in om te checken of het piepschuim waterdicht is. Plak eventueel wat duct tape aan de onderkant van het piepschuim. Doe dit ook voor extra stevigheid als je grote vakken uitkiest.

STAP 3
Mix je betonmix en giet dit voorzichtig in het piepschuimen vak. Schud en tik voorzichtig aan, zodat de luchtbellen weggaan.

STAP 4
Laat het beton minstens 48 uur goed drogen. Snijd en breek vervolgens het piepschuim van het figuur vandaan en haal de betonnen boekensteunen er voorzichtig uit.

homemade-modern.com

Reageer op artikel:
DIY: betonnen boekensteun met te gekke structuur
Sluiten