Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 22 augustus 2015

DIY: bed van pallets

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten wij de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: een bed van pallets
Tijd: 15 minuten
Budget: Ongeveer €10,-

Benodigdheden

  • Houten pallets (minimaal twee)
  • Doosje schroeven of spijkers
  • Hamer of boormachine

Stap 1

Bedenkt allereerst hoe groot jouw bed moet worden. Afhankelijk daarvan kun je bepalen hoeveel pallets je nodig hebt. Wij hebben in totaal drie pallets gebruikt. Tip: je kunt de pallets vaak bij de groenteboer of de sloop vinden. Gewoon even lief vragen of je er een paar mag meenemen. Meestal is dat geen probleem.

Stap 2

Leg twee pallets op de vloer en plaats de derde er haaks op, rechtovereind. Nu ga je het hoofdbord vastmaken aan de basis. Bedenk eerst of je ook tegen het hoofdbord wilt leunen. Als dit het geval is dan kun je het best de pallets aan elkaar schroeven. Laat je het hoofdbord met rust? Dan kun je prima voor spijkers gaan.

stap 3

Spijker of schroef de pallets aan elkaar, zoals op bovenstaande afbeelding.

Stap 4

Nu is je bed klaar om aangekleed te worden. Je kunt ervoor kiezen om het als daybed te gebruiken en voornamelijk met lekkere buitenkussens te decoreren. Maar wij kozen ervoor om het als een echt bed op te maken met bedlinnen van H&M home. Ook de vloerkleden en rieten mand zijn van H&M home; het krukje met witte pootjes is van Home @ Home en het kussen is van Ikea.

Als je nog wat pallets over hebt, dan hebben wij nog wel wat DIY’s met pallets voor je:

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Vragen over deze DIY? Wij helpen je graag.

Reageer op artikel:
DIY: bed van pallets
Sluiten