Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 9 april 2016

DIY: bakjes van kurk

Je huis is eigenlijk nooit echt af. Het is vaak namelijk een kleine weergave van je persoonlijkheid en aangezien jij nogal wat verandert gedurende je leven, zijn die veranderingen meestal ook terug te zien in je huis. Meestal, want je bankrekening kan je nog weleens beperken in het aanpassen van je huis. Maar daarom zijn er DIY’s, ofwel doe-het-zelf-projecten waardoor je huis nóg persoonlijker en meer uniek wordt èn waarmee je heel wat geld kunt besparen.

Op de Roomed redactie zitten we bomvol creativiteit, maar zijn we soms ook best een beetje onhandig. Daarom laten we de leukste DIY’s zien, die je zelfs met twee linkerhanden nog kan fixen.

Deze keer: bakjes van kurk
Tijd: 20 minuten per bakje
Budget: 5 euro voor vier bakjes

Benodigdheden

  • Vellen kurk (wij kochten deze bij de hobbywinkel)
  • Secondelijm
  • Stanleymesje
  • Potlood
  • Liniaal
  • Snijmat

Stap 1

Bepaal eerst de afmetingen van het bakje. Leg het vel kurk op de snijmat en snijdt het kurk op formaat. Zorg ervoor dat twee zijvlakken net iets breder zijn dan de andere twee zijvlakken omdat de vellen overlappen.

Stap 2

Je kunt de zijvlakken rechthoekig maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een paar vlakken net iets anders uit te snijden. Wij kozen ervoor om een paar bakjes met schuine randen te maken, zoals je ziet in de afbeelding.

Stap 3

Vervolgens breng je de secondelijm aan op de randjes en plak je zo de vlakken aan elkaar. Deze stap herhaal je totdat de bakjes van kurk compleet zijn.

Tip: wil je de bakjes net wat specialer maken? Bekleed dan een aantal vakken met glanzend folie, zoals wij deden (zie onderstaande afbeelding).

Klaar? Gebruik ze als plantenbakjes door er vetplantjes en cactussen in te zetten of zet de bakjes als organizer op je bureau door er bijvoorbeeld pennen in te bewaren.

Aan de slag met deze DIY? Upload een foto van jouw creatie op Instagram met #RoomedDIY en de leukste foto’s krijgen een re-post van Roomed. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties!

Reageer op artikel:
DIY: bakjes van kurk
Sluiten