admin
admin Diy 22 mrt 2014

DIY: 6x inspiratie voor een roomdivider

Een loft is prachtig. Veel ruimte, veel licht – maar weinig privacy. Om je slaapkamer dan toch een beetje gescheiden van de woonkamer te houden, kun je een roomdivider plaatsen. Je hebt ze in alle soorten en maten en naar ieders smaak. Maar als je iets origineels wilt, kun je ook zelf aan de slag. Wij geven je vijf verschillende opties die je gemakkelijk zelf maakt.

Bron: Casa

1. Kratten
Zo simpel kan het zijn en zo gaaf kan het eruitzien. Stapel een aantal kratten op elkaar en creëer zo je eigen roomdivider. Gekleurden zoals deze is gedurfd – houd jij meer van rust en warmte? Dan kun je ook houten kistjes gebruiken of een scherm van pallets maken.

Bron: 101woonideeën

2. Oude deur(en)
Ook een super gaaf alternatief is het plaatsen van een of twee oude deuren in je kamer. Je kunt het strakker maken door ze zoals hierboven te schilderen, maar je kunt ook een verweerde deur gebruiken (onze favoriet).

Bron: Pinterest

3. Gordijnen
Een doorschijnend wit gordijn oogt én ruim én creëert tegelijkertijd wat privacy. Voor een minder dromerig effect kun je ook elk ander soort gordijn aan je rails hangen, zoals de vrolijke vlakken hierboven.

Bron: Pinterest

4. Touwen
Door een tiental touwen strak te spannen, heb je ook een gave roomdivider. Heel origineel.

Bron: Pinterest

5. Ramen
Verweerde ramen staan ook super in huis. Je blijft inkijk en lichtinval houden, maar hebt zo toch je eigen hoekje.

Bron: Fjellby

6. Kast
Een kast is uiteraard bij uitstek geschikt als roomdivider. Eentje met vakken kun je vullen met leuke accessoires om het af te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: 6x inspiratie voor een roomdivider
Sluiten