admin
admin Diy 19 april 2014

Paaseieren verven als een pro: zó versier je eieren op een originele manier

Pasen betekent eieren verven. Voor de luiaards heb je tegenwoordig kant-en-klare eiren met een kleurtje in het supermarktvak, maar voor de crea-bea’s hier vijf tips voor de allermooiste geverfde paaseieren. Zo steel jij sowieso de show bij het ontbijt met je eitjes.

Our silk tie Easter eggs came out incredible! . . . #eastereggs #silktieeggs #easteregg #silkeastereggs

19 Likes, 2 Comments – ? Angela ? (@finding___home) on Instagram: “Our silk tie Easter eggs came out incredible! . . . #eastereggs #silktieeggs #easteregg…”

1. Zijde

Haal de stoffenmand van zolder en duik erin voor een oude zijden stropdas voor deze bijzondere eierverftechniek. Knip een stukje van de stropdas, wikkel het met de geprinte kant om het ei en doe er nog een stuk witte stof overheen. Bind de stoffen vast om het ei met ijzerdraad rondom of strak met een touwtje bovenaan. Doe vervolgens het ei in net niet kokend water met twee theelepels witte azijn en laat het hier twintig minuten in liggen. Als het ei is afgekoeld haal je het zijde eraf. Een minpuntje: de eieren zijn nu nog niet eetbaar. Je moet ze dus langer laten liggen voor eetbare eieren.

That was fun! . . . #coloringEastereggs #homeschool #coolwhipandgelcolor #foodnetworkthekitchen #tiedyeeggs

23 Likes, 1 Comments – Stacey Mecca (@reesemillerdevelopment) on Instagram: “That was fun! . . . #coloringEastereggs #homeschool #coolwhipandgelcolor #foodnetworkthekitchen…”

2. Het tie-dye effect

Spetter druppels witte azijn over de eieren. Dit kun je doen met een penseel, oude tandenborstel of je giet azijn over delen van het ei. De stukken waar azijn zit zullen bij het verven helderder van kleur worden. Verf de eieren met maximaal drie kleuren over elkaar, anders wordt het rommelig.

Sovmorgon och långfrukost idag ? #påsk #påskpyssel #marmorering #påsklov #pinterestinspo #långfredag #diy #easteregg #easterdecor #bluewhite #marbleeggs #easter

307 Likes, 25 Comments – @vaxholm on Instagram: “Sovmorgon och långfrukost idag ? #påsk #påskpyssel #marmorering #påsklov #pinterestinspo…”

3. Marmer

Met een spons creëer je een natuurlijke marmerlook op je eieren. Neem een ongekleurd of geverfd ei en bewerk deze met een spons die in verdunde acrylverf gedoopt is. Dep de spons er zachtjes op zodat hij niet helemaal dekt. Werk van licht naar donker.

#писанка #гуртокле #batikegg #pysanky #pysankyeggs #традиція #batikeggs #вместесдетьми #писанкарство

23 Likes, 0 Comments – Людмила Евгеньевна (@pysankarstvo) on Instagram: “#писанка #гуртокле #batikegg #pysanky #pysankyeggs #традиція #batikeggs #вместесдетьми #писанкарство”

4. Batik eieren

Wanneer je met een fijn waskrijtje op een ei tekent en deze vervolgens in een verfbadje doopt, kun je prachtige batik-eieren maken. De vette was stoot de verf af en alleen de lege delen nemen verf op. Zulke mooie paaseieren heb je nog nooit gezien!

Happy Easter! #TieDyeEggs #EggSaladForDays

5 Likes, 0 Comments – Lauren Meyer (@lakesidehandmade) on Instagram: “Happy Easter! #TieDyeEggs #EggSaladForDays”

5. Tape en elastiek om je paaseieren

Eigenlijk de echte tie-dye techniek. Maak patronen op het ei door het te bedekken met tape of elastiekjes. Verf vervolgens het ei en haal wanneer deze droog is de tape of elastiekjes eraf. Als de verf nog niet goed is of je meerdere lagen wilt, herhaal je de handeling.

Meer lezen over pasen?

Reageer op artikel:
Paaseieren verven als een pro: zó versier je eieren op een originele manier
Sluiten