Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 26 jul 2015

Dit zwembad is gemaakt van een vuilcontainer!

Een zwembad in de achtertuin. Heerlijk voor een verfrissende duik op warme dagen en een leuke nieuwe speelplek voor de kinderen. Architect Stefan Beese vond dat het tijd was om zijn tuin uit te breiden met een zwembad, maar dan wel op een goede duurzame manier, waarbij hij gerecycled materiaal zou gebruiken. Je zou het niet zeggen, maar dit zwembad is gemaakt van een grote stalen vuilcontainer.

Het is een prima oplossing voor een groot zwembad in de tuin. Bekijk de foto’s en lees hoe Stefan dit voor elkaar heeft gekregen en misschien.. zwem jij over een paar weken ook wel in je eigen privézwembad!

Stefan heeft de container eerst geschilderd met een paar dikke lagen anti-roest verf. Daarna kon het graafwerk beginnen. Om de natuur te beschermen tegen eventuele lekken is het gat bekleed met kalksteen. De binnenkant van de container dekte hij af met ‘poolliner’, een kunststoffen afwerking die je veel ziet in zelf gegraven zwembaden.

>> Zo ziet het vervallen zwembad Tropicana in Rotterdam er nu uit

Met een hijskraan is de container in het gat gehesen en gevuld met water. De ombouw maakte Stefan van hetzelfde hout als de schutting met een goede isolatielaag ertussen om het zwembad warm te houden. In de ombouw is ook ruimte voor het waterfilter. Zo is deze netjes weggewerkt.

Naar ons idee een heerlijk zwembad voor een paar baantjes! Benieuwd naar meer bijzondere zwembaden, maar heb je liever een maatje groter?

www.beesign-la.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit zwembad is gemaakt van een vuilcontainer!
Sluiten